İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Önce Kul Hakkı

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış gecesine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Onurumuzu koruyup erdemimizi geliştirmek için kul hakkına dikkat etmemiz, maddi çıkarlar için yolumuzdan sapmamamız gerekiyor” dedi.
Aydoğan Aziz Kocaoğlu İzmir Valisi Diyanet İşleri Başkanlığı Cahit Kıraç 


Hz. Muhammed ' in dünyaya gelişi onuruna düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, İzmir ' de İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Balçova Kaya Termal Otel ' de düzenlenen etkinliğe, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Onur, korunması gereken bir insan özelliğidir. Erdem de, insanın yaşam boyu kazanması gereken bir davranıştır. Onurumuzu koruyup erdemimizi geliştirmek için kul hakkına dikkat etmemiz, maddi çıkarlar için yolumuzdan sapmamamız gerekiyor” dedi. “İyi insan” olmanın önemine değinen Başkan Kocaoğlu, “İyi insan olmanın mücadelesini hem kendi içimizde hem de hayatta, ne iş yaparsak yapalım, örnek olarak, insan-ı kamil olma yolunda yürümeye çalışarak gösterelim” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, katılımcılara “barış” çağrısı da yaparak, “Dünyada barışı tesis etmek için düşünelim, kafa yoralım ve karşımızdakinin gözüyle bakmaya çalışalım” dedi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Ayrımcılığın, ötekileştirmenin, ırkçılığın, şiddetin, işkencenin, terör ve savaşın, gelir adaletsizliğinin, açlık ve kıtlık gibi insan onurunu zedeleyen sorunların yoğun olarak yaşandığı bir çağı idrak ediyoruz. ' Peygamberimiz ve İnsan onuru ' konusu böyle bir çağda hem ülkemizin hem de bütün insanlığın gündemine taşınması açısından önemlidir” diye konuştu.

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu ise konuşmasında küresel sorunlara değinerek, “Geride bıraktığımız yüzyıl insan onurunun had safhada zedelendiği bir yüzyıldır. Terör, istismar, açlık gibi onur kırıcı pek çok küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor” dedi.

İl Müftülüğü ' nün düzenlediği “İnsan Onuru” temalı Kutlu Doğum programında, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Paçacı da bir konuşma yaptı. Gecede Kuran-ı Kerim ve meali okundu, slayt gösterileri yapıldı.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı