İstanbul'da 1 tonluk köpekbalığı yakalandı

Beylikdüzü açıklarında avlanan balıkçıların ağına yaklaşık 1 ton ağırlığında köpekbalığı takıldı. Dev köpekbalığı, şifa niyetine kanser hastalarına dağıtılacak.
Köpekbalığı 


Beylikdüzü açıklarında ava çıkan balıkçıların ağına yaklaşık 950 kilo ağırlığında 4 metre boyunca köpekbalığı takıldı. Ağları yırtıp kaçamayan dev köpekbalığı, Beylikdüzü ' nde bulunan Balıkçı Kenan ' a getirildi. Balıkçılar, halatlara bağladıkları yaklaşık bir ton ağırlığındaki köpekbalığını, kaldırmakta güçlük çekti. Yerinden oynamayan köpek balığını, Balıkçı Kenan ' ın tezgahına kurulan düzenek ile halatlara asılan 10 balıkçı uzun uğraşlar sonucu kaldırdı. Ağzı açık bir şekilde sergilenen köpekbalığı, görenleri hayrete düşürdü.

Önceden de ağlarına irili ufaklı çok sayıda köpek balığı takıldığını belirten Balıkçı Kenan ' ın sahibi Kenan Balcı, “Beylikdüzü açıklarında yakaladık. Hamsi sürülerinin peşindeyken yakalandı. Köpek balığı balıkların hediyesi oldu. Okyanusta acıkan köpekbalığı Marmara ' ya karnını doyurmaya geldi. 800 kiloluk terazi tartmadı. Boyunu da ölçtük. Şuana kadar gelen en büyük köpek balıklarından. Daha önce bunun küçüklerinden yakaladık” dedi.

KANSER HASTALARINA İKRAM EDİLECEK

Köpekbalığının etinin kanser hastalarına iyi geldiğini belirten Balcı, “Köpekbalığı kanser hastalarına iyi geliyormuş. Bize ulaşabilen kanser hastalarına şifa olsun diye ikram edeceğiz” diye konuştu.

15 Ekim 2014 Çarşamba günü yayınlandı