İsrail'in ayırdığı anne-oğul İstanbul'da kavuştu (2) - İSTANBUL



: - İsrail'in uzaklaştırması nedeniyle 16 yıldır annesiyle görüşemeyen Filistinli Fehmi Kenan ile röportaj - Anne Fethiye Kenan ile röportaj - Fehmi Kenan'ın kızı 13 yaşındaki İsra ile röportajİSTANBUL (AA) - SUHEYB KALALİVE - İsrail'in uzaklaştırması nedeniyle 16 yıldır annesiyle görüşemeyen Filistinli Fehmi Kenan, uzun yıllar sonra annesine İstanbul 'da kavuştu.Filistin'den uzaklaştırılarak, Batı Şeria'ya girişi yasaklanan ve bir süredir Türkiye'de yaşayan Kenan, 16 yıldır sarılamadığı 70 yaşındaki annesini Atatürk Havalimanı'nda kucakladı.Anne ve oğlunun kavuşma anında duygu dolu anlar yaşandı. AA'nın görüntülediği kavuşma sırasında anne Fethiye Kenan, oğlunu görmenin sevinciyle ve geçen yılların acısıyla göz yaşları döktü.Oğlunu gördüğü an ilk sözleri, "Elhamdülillah" olan yaşlı kadın, ona sarıldıktan sonra "Oğlumu görmeden, onunla buluşmadan yıllar geçti. Onu kucaklamayı çok istiyordum. Özlemim tarif edilemez." dedi.
- "Baba ile oğul buluşamadı"Daha sonra AA muhabirine yaşadıklarını anlatan anne, "Oğlumu Batı Şeria'dan uzaklaştırdılar ve beni acılara mahkum ettiler." diye konuştu.
Fehmi'nin çeşitli sebeplerle Batı Şeria'da 5 kez İsrail hapishanelerinde kaldığını belirten acılı anne, o zamanlar ziyaretine gittiğini ancak daha sonra Gazze'ye uzaklaştırıldığı için onu göremediğini ifade etti.

Yaşlı Kadın Hapishane Muhabir İsrail Göreme 

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı