İslami Otel Modeli Nasıl Olmalı?

Dünyada İslami standartları uygulayan ilk otelin kurucusu olan Caprice Group ' un İslami otelcilik modeli dünyaya örnek oldu. Caprice Group ' un bu konudaki tecrübelerinden yararlanarak hilal standartlara uygun bir otel açmak isteyen Malezya ' nın Kedah Eyaleti Başbakanı Azizan Abdul Razak, Caprice Group ' a ortak yatırım yapmayı teklif etti. Bu teklifi kabul eden Caprice Group, Malezya ' nın doğal güzellikleri ve kumsallarıyla ünlü Langkawi Adası ' nda Kedah eyaleti ile ortak bir otel açacak. 200 milyon Euro değerindeki bu yatırımın detayları Caprice Gold Bayrampaşa Oteli ' nin şantiye ofisinde dün (16.12.2012 Pazar) düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısına, Malezya ' nın Kedah Eyaleti Başbakanı Azizan Abdul Razak, Kedah Eyaleti Senatörü Saiful İzham Ramlı, Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz ve Caprice Group CEO ' su Shaya ' a Othman katıldı.
Basın Kuruluşu Malezya Müslüman Fadıl Akgündüz Caprice Gold 


“Caprice Group, Batı Tarzı Dışında Bir Anlayış Getirdi”

Kedah Başbakanı Azizan Abdul Razak toplantıda yaptığı konuşmada, 14 eyaleti bulunan Malezya ' da yüzlerce ada bulunduğunu ve bunlardan turistik açıdan en popüler olanının Kedah eyaletine Langkawi Adası olduğunu söyledi. Langkawi Adası ' nın uzun kumsalları ve cangıllarla kaplı tepeleriyle ilgi gördüğünü ifade eden, Kedah eyaletinin ' ' gümrükten muaf bölge ' ' olduğunu, 48 saat konaklama şartıyla gümrüksüz alışveriş yapılabildiğini belirtti.

Her yıl milyonlarca turistin Kedah ' a geldiğini ve eyaletlerinde birçok lüks otel bulunduğunu kaydeden Azizan Abdul Razak, buna rağmen İslami standartları uygulayan bir otelleri olmadığını, en büyük eksikliklerinin de bu olduğunu bildirdi.

Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz ' ün, İslami turizm ve otelciliğe Batı tarzı dışında bir anlayış getirdiğini ve bu yaklaşımı hayata geçirdiğini belirten Razak, Kedah ' ta İslami standartlara uygun bir otel açabilmek için Fadıl Akgündüz ' e teklifte bulunduklarını açıkladı. Tekliflerinin kabul edildiğini ve bu yatırımda Caprice Group ' un tecrübelerinden yararlanacaklarını ifade eden Azizan Abdul Razak, Kedah ' ın Langkawi Adası ' nda gerekli arazinin temin edileceğini söyledi.

“Müslüman Bir Ülkede Kadınlara Ayrı İlk Plaj Olacak”

Kedah Başbakanı Azizan Abdul Razak, Akgündüz ' ün kendilerinden kadınlara ayrı plaj yapabilme olanağı istediğini ve gerekli prosedürlerin yerine getirileceğini söyledi. Kadınlara özel plaj uygulamasının şu anda sadece İtalya ' da bir otelde bulunduğunu, 2013 yılında da Dubai ' de bu uygulamanın olacağını kaydeden Razak, Müslüman bir ülkede kadınlara ayrı ilk plajın Kedah ' ta açılacağını söyledi.

Caprice Group ' un Kedah ' ta yatırım yapmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Azizan Abdul Razak, Kedah ' ta bürokrasinin çok hızlı işlediğini ve bunun için gerekli işlemleri kabinesinden hızla geçireceğini vurguladı.

Toplam Maliyet 200 Milyon Euro

Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz de toplantıda yaptığı konuşmaya, davetlerini geri çevirmeyip İstanbul ' a gelen Kedah Başbakanı Azizan Abdul Razak ' a teşekkür ederek başladı. Razak ' ın şantiyelerini ziyaret eden ilk başbakan olduğunu ifade eden Akgündüz, Caprice Group ' a ve kendisine gösterilen ilgiye de teşekkür etti.

İslami standartlara uygun olarak yaptıkları otelciliğin dünyaya örnek olduğunu, Müslüman olmayan ülkelerden bile ülkelerinde otel açmaları için teklif aldıklarını belirten Akgündüz, ancak bu konuda seçici davrandıklarını ve yatırımın her noktasında helal standartları uygulama garantisi aradıklarını söyledi. Malezya ' nın Müslüman bir ülke olması ve bu yatırımda her noktada İslami standartların uygulanacağı garantisi nedeniyle bu yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Akgündüz, yatırımın arsa hariç toplam maliyetinin 200 milyon Euro olduğunu açıkladı. Akgündüz, bu maliyetin yüzde 70 ' lik kısmının da Kedah ' taki İslami yatırım bankalarından karşılanacağını bildirdi.

“50 Dönüm Üzerinde 1000 Odalı Bir Otel Olacak”

Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, otelin açılması için resmi izinler, arsa ve finansman ihtiyaçlarının tümünün giderildiğini söyledi. 7 hilal standardına uygun olarak inşa edilecek otelde 1000 oda bulunacağını belirten Akgündüz, Akgündüz, “Açacağımız otelin en önemli özelliği kadınlar ve erkekler için ayrı plajlar yapılacak olması. Bu anlamda Caprice Group olarak çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağız. Müslüman kadınlarda, rahat ve özgürce denize girebilecek, huzur içinde denizden ve güneşten yararlanabilecek.” dedi.

Otelin 32 dönümlük tapulu bir alanda inşa edileceğini ve plajla birlikte toplam inşaat alanının 50 dönümü bulduğunu ifade eden Akgündüz, önümüzdeki aylarda projelendirme çalışmalarının biteceğini ve inşaatın başlayacağını, 2 yıl sonra da otelin açılacağını bildirdi.

“Bu Yatırımla Malezya ' da Önemli Bir Eksiklik Giderilecek”

Caprice Group CEO ' su Shaya ' a Othman da Malezya ' nın Türkiye ' den sonra en çok turist alan ikinci Müslüman ülke olduğunu, Malezya ' ya her yıl 3 milyon turist geldiğini söyledi. Shaya ' a Othman, “Malezya bu kadar rağbet görmesine rağmen, Caprice Group tarzı bir otelimizin olmaması büyük bir kayıp. Bu yatırımla bu eksiklik giderilecek. Kedah kabinesinin, kadınlara özel plaja izin vermedi de yatırımımızın değerini artırıyor.” dedi.
17 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı