İşkence gören köpek engellilerin 'Dost'u oldu - VAN

İşkence gören köpek engellilerin "Dost"u oldu - VAN

: - Köpeğin ayaklarından çuval geçirilip bağlı olarak bulunduğu anlardan görüntüler - Köpeğin ipten arındırılması - Köpeğin veteriner tarafından kontrol edilmesi - Veteriner'in konuşması - Köpek için yapılan kulübe - Engelsiz Yaşam Akademisi'nin genel görüntüsü - Engellilerin köpeği beslemesi - Engellilerin köpeği yürüyüşe çıkarması - Köpekten detay - Akademi Müdürü Ömer Durmiş'in konuşması - Bedensel engelli Meral Avcı'nın konuşmasıİşkence gören köpek engellilerin "Dost"u oldu - Van 'da kimliği belirsiz kişilerce çuvala sarıldıktan sonra telle bağlanan ve çöp konteynerine atılan köpeği İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akdemisi'ndeki engelliler sahiplendi - Kendi çabalarıyla yaptıkları kulübeye yerleştirdikleri köpeğe "Dost" adını veren engelliler, akademinin yeni üyesinin tüm ihtiyaçlarını da kendileri karşılıyor - Akademi Müdürü Ömer Durmiş: - " 'Dost' artık sokakta çöplüğe mahkum değil, vicdansız insanların ellerinde şiddete maruz kalmıyor. Akademinin 51 personeli ve aktif 518 kursiyerinden sürekli sevgi ve şefkat görüyor" - Bedensel engelli Meral Avcı: - "Yemesi, içmesini artık biz sağlayacağız. Bundan sonra ona gözümüz gibi bakacağız. O artık emin ellerde"VAN (AA) - MESUT VAROL - Van 'da kimliği belirsiz kişilerce çuvala sarıldıktan sonra telle bağlanan ve çöp konteynerine atılan köpeğe İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akdemisi'ndeki engelliler sahip çıktı.Özalp karayolunda 23 Temmuz'da işkenceye maruz kalan ve ardından telle bağlanarak çöp konteynerine atılan sokak köpeğinin hayvan barınağındaki tedavisi tamamlandı.Kısa sürede sağlığına kavuşturulan köpeği İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi'ndeki engelliler sahiplendi.Kendi çabalarıyla yaptıkları kulübeye yerleştirdikleri köpeğe "Dost" ismini veren engelliler, akademinin yeni üyesinin tüm ihtiyaçlarını da kendileri karşılıyor.Sıcak yuvasına kavuşturulan ve kısa sürede merkezin maskotu haline gelen köpek, günün belli saatlerinde engelliler tarafından mama ve suyu verilerek yürüyüşe çıkarılıyor.Merkez Müdürü Ömer Durmiş, AA muhabirine, tele bağlanmış halde ölüme terk edilen köpeği koruma altına aldıklarını söyledi.

Özel gereksinimli bireylerle beraber adını "Dost" koydukları köpeğin iki haftadır bakımını üstlendiklerini anlatan Durmiş, köpeğin geldiği günden bu yana muazzam şekilde değiştiğini anlattı."Dost, ilk başlarda kesinlikle yanımıza yaklaşmazken, elimizi uzattığımızda dahi kaçarken şimdi büyük bir heyecan ve sevinçle bize doğru geliyor." diyen Durmiş, engellilerin her gün düzenli olarak "Dost"a su ve mamasını verdiğini söyledi.

"Dost"un sağlık durumuyla ilgili iyi bir gelişme katedildiğini ifade eden Durmiş ,"Sadece Dost'a bir kazanımımız olmadı, Dost'un da bize çok kazanımı oldu. Öncellikle hayvan sevgisini diri tutma adına bize vesile oldu. Daha önce akademide herhangi bir hayvanımız yoktu. Şuan Dost ile beraber kursiyerlerimiz hayvan sevgisini görüyor." dedi.
- "Dost için kötü günler geride kaldı"Durmiş, akademinin kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla ülkede örnek teşkil ettiğini ifade ederek, "Dost için kötü günler geride kaldı. Bu saatten sonra onun için yeni bir kapı aralandı. Hakikaten Dost için şanlı diyebileceğimiz konuma geçtik. Her anlamda gerekli hizmeti sunacağız." diye konuştu.
Daha önce hayvanlardan ve özelikle de köpeklerden korkan engellilerin Dost ile beraber bu ön yargılarını kırdığını aktaran Durmiş, şunları belirtti:"Dost ile beraber her hayvanın saldırgan olmadığı, onlara zarar vermeyeceği izlenimi oluştu. Dost'a korkarak uzatılan sevgi elleri artık daha rahat şekilde uzatılıyor. Karşılıklı olarak büyük bir sevinç ve mutluluk ortamı oluştu. Dost'un ilk günlerde bir kulübesi bile yoktu. İlk olarak engellilerimizle güzel bir kulübe inşa etti. Buraya gelen misafirlerin Dost'un hayat hikayesini bilmeleri için bir künye yaptık. Kulübenin üzerinde Dost'un hayat hikayesini bulabilirsiniz. Dostun artık bir evi var ve başıboş değil. 'Dost' artık sokakta çöplüğe mahkum değil, vicdansız insanların ellerinde şiddete maruz kalmıyor. Akademinin 51 personeli ve aktif 518 kursiyerinden sürekli sevgi ve şefkat görüyor." - "Ona gözümüz gibi bakacağız"Bedensel engelli Meral Avcı da Dost'un artık emin ellerde olduğunu belirterek, "Dost'u bize verdikleri için teşekkür ediyoruz. Dost ile yeni yeni tanıştık ve onu çok sevdik. Ona her şekilde yardım edeceğiz. Ona çok iyi bakacağımızdan eminiz. Yemesi, içmesini artık biz sağlayacağız. Bundan sonra ona gözümüz gibi bakacağız. O artık emin ellerde." dedi.

Sokak Köpeği Çöp Konteyneri Hayvan Barınağı Hayat Hikayesi Hayvan Sevgisi 

17 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı