İhtiyaç sahiplerinin evlerini öğrenciler yeniliyor - TRABZON

- Öğrencilerin evde onarım yapması - Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Serkan Aydın'ın açıklaması - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi personeli Kadriye Bozdemir'in açıklaması - Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Bölümü 11. Sınıf öğrencisi Umutcan Aydemir'in açıklaması - Trabzon 'da başlatılan "İnsanlığa Vereceğimiz Çok Şey Var" projesi ile ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinin boya, onarım ve tesisat yenileme işlemlerini mesleki ve teknik lisesi öğrencileri yapıyor - Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Aydın: - "Hayatın gerçekleriyle buluşturmak ve sorumluluk bilincini geliştirebilmek adına, mesleki eğitim alan öğrencilerimizi, yardıma muhtaç ailelerle buluşturduk"TRABZON (AA) - HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Trabzon 'da mesleki ve teknik lisesi öğrencileri, "İnsanlığa Vereceğimiz Çok Şey Var" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşadıkları evleri onarıyor. Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan proje ile ilk etapta, kentte yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi 10 kişinin evi belirlendi.Bu evlerden 3'ü, öğrencilerin boya, elektrik tesisatı ve onarım gibi çalışmaları tamamlamasının ardından sponsor firmaların da katkılarıyla yeni eşyalarla donatılarak sahiplerine teslim edildi.İnönü Mahallesi Düzen Sokak'ta Sevim İlgili'ye ait tek katlı evde projelerini sürdüren öğrenciler, mutfak dolaplarını yenilemenin yanı sıra su ve elektrik tesisatını onardı. Oturma odası ve salon bölümünün yer döşemesini de yapan öğrenciler, son olarak evin kapılarını ve dış cephesini boyadı.Lisenin öğretmenlerinden Serkan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, öğrencilere sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve ihtiyaç sahibi insanların yaşadıkları ortamı iyileştirmek olduğunu söyledi.

Çoğu öğrencinin hayatı televizyondan öğrenmeye çalıştığını, bunun yanlış olduğunu dile getiren Aydın, "Hayatın gerçekleriyle buluşturmak ve sorumluluk bilincini geliştirebilmek adına, mesleki eğitim alan öğrencilerimizi, yardıma muhtaç ailelerle buluşturduk. Evlerindeki onarım, tadilat, tesisat ve boyama gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. - "Öğrencilerde muazzam değişiklikler gördük"Aydın, yaklaşık 2 aydır sürdürdükleri proje sayesinde, öğrencilerde tüketim, hedef belirleme ve mesleklerine bağlılık konusunda muazzam değişiklikler gördüklerine dikkati çekerek, bundan duydukları mutluluğu dile getirdi.Öğrencilerle konuşarak burada yaptıkları işlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Aydın, "Biz öğretmenler olarak, sınıf içerisinde sınırlı şeyler öğretebiliyoruz. Bizim için bu ortamlar, onlara değerlerimizi aktarabilmek için çok önemli." dedi.
Aydın, projede Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de desteğini gördüklerini ifade ederek, "Belediyemiz bu anlamda inşaat malzemelerini temin ederek bizlere ulaştırıyor ve bizler de ilgili bölüm öğrencileriyle evde yapılması gerekenleri yapıyoruz." diye konuştu.
Aydın, projenin gelecek eğitim ve öğretim döneminde de devam edeceğini sözlerine ekledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi Personeli Kadriye Bozdemir ise belediye olarak yardıma muhtaç insanların evlerini sürekli ziyaret ettiklerini, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını söyledi.

İl merkezinin dışında 18 ilçede önemli faaliyetler yürütüldüğü kaydeden Bozdemir, "Bu tür ailelerin ziyaretlerini yaparak dertlerine derman olmayı, kurum olarak kendimize görev bildik. Sponsorlarımız ve bize yardımcı olmaya çalışanlarla, yardıma muhtaç insanların yanındayız." değerlendirmesinde bulundu. Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Bölümü 11. Sınıf Öğrencisi Umutcan Aydemir de projeyi duymasının ardından hemen katılmak istediğini ifade etti.
İşlerini yapmalarının yanı sıra farklı ortamları görmelerinin kendilerini etkilediğini dile getiren Aydemir, "Arkadaşlarımızla güzel şeyler yaptık. Bundan önce de bazı evlere gittik ve ev sahibinin istediği gibi evinde çalışmalar yaptık. Durumu olmayanlara yardımcı olmak çok iyi bir şey. O evlerde teyzelerimizin yardıma ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Onları üzmeden ve kırmadan işimizi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Mesleki Eğitim Öğretmenler Bağlılık Öğrenciler Sosyal Sorumluluk 

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı