Iğdırda Gadir-i Hum Kutlaması

Hazreti Muhammed'in (SAV) Hicret'in 10. yılında Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali'yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği gün, Iğdır'da bayram havasında kutlandı.
Hazreti Muhammed Hicret İmam Hüseyin Mehmet Görmez Milletvekili 


Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği tarafından Gadir-i Hum etkinlikleri çerçevesinde bir düğün salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada bir konuşma yapan Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Caferi Raporu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ' in kendisini arayarak bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini söyledi. Beder, ' Bu müftü bizi vatanımızdan soğutamaz. Ne bizi bu vatana karşı hedef gösterebilecek ne de başka bir şey yapabilecek. Cuma günü namazdan sonra Hacı Yusuf Hacer Camisi önünden hareket ederek Belediye Meydanı ' nda basın açıklaması yapacağız. Bu basın açıklamamız devlete değil, hükümete değil, sadece haddini aşan insanlara yönelik olacak. Benim burada tek arzum var. Soruşturma açıldı ama müftünün burada durması bizi incitir. Alimlerden ve büyüklerden izinsiz bir taşkınlık çıkarmayın. Bu programda gösterdiğiniz yoğunluğu cuma günü yapacağımız programda da gösterin” dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın da konuyla ilgili Meclis'e önerge verdiğini anımsatan Beder, ' Biz kimseye değil, bizi birbirine düşüren insanlara karşıyız ve karşı duracağız. Kimler İmam Hüseyin'in kapısına el uzattıysa boğuldu. İki yıl önce müftü vekili aynı şekilde cesaret alarak nasıl boğulduysa böyle fitne fesatlar da yok olmaya mahkumdur. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Yetkililerden de bize destek olmalarını istiyoruz ' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okunan ilahilerle program sona erdi.
Mehmet Görmez Hakkında
1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk öğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakül...
devamı
24 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı