İç İşleri Bakanı Muammer Güler'den Ankara'daki Patlama Hakkında İlk Açıklama

İç İşleri Bakanı Muammer Güler'den Ankara'daki Patlama Hakkında İlk Açıklama... Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde patlama meydana geldi. Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde patlama oldu. Ankara'da ABD Büyükelçiliği önündeki patlamada 2 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı. Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.
Başbakan Erdoğan Bayraktar Alaattin Yüksel Ankara Emniyet Müdürü Recep Tayyip Erdoğan 


Ankara'da Paris Caddesi'nde bulunan Amerika Büyükelçiliği'nde bir canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama oldu. Patlamada 2 kişi öldü, ölenlerden biri canlı bomba...

CANLI BOMBA KENDİNİ HAVAYA UÇURDU

Ankara'daki korkutan patlamanın nedeni canlı bomba... Canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama oldu. Patlamada 2 kişinin öldüğü, ölenlerden birinin canlı bomba olduğu, diğerinin ise elçilikte çalışan bir Türk personel olduğu belirtiliyor.

PATLAMADAN SONRA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Bu arada olay yerinde bomba uzmanı ekipler incelemelerini sürdürüyor. Patlamanın gerçekleştiği kapıda büyük çapta hasar oluştu. Patlamanın ardından Paris Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Polis helikopteri, olay bölgesinde uçuş yaparken, patlamalanın yaşandığı yerde ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

Saldırının ardından büyükelçilikte görevli ABD'li güvenlik personeli çatıda uzun namlulu silahlarla bekledi. Patlama hakkında bilgi alınmak için aranan büyükelçilik telefonlarına ise cevap verilmiyor.

GÜVENLİK KAMERASINDA 2 ŞÜPHELİ

Associated Press ' e konuşan bir polis yetkilisi, elçilik civarındaki güvenlik kameralarının incelendiğini ve intihar bombacısı olabileceğinden şüphelenilen iki kişinin tespit edildiğini söyledi.

VALİ: 2 ÖLÜ, 1 YARALI


Elçilik çalışanlarının hepsi bir alanda toplandı, hiçbir yere gidilmesine izin verilmiyor. Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Vali Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay inceleme yaptı.

Ankara Valisi Alaatin Yüksel, ABD ' nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ile birlikte yaptığı açıklamada, 2 kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını söyledi. Bir gazetecinin “Patlama içeride mi olmuş” sorusu üzerine Yüksel, “ABD Büyükelçiliği'nin kendi alanı içerisinde” yanıtını verdi. “Vize başvurusu için mi gelmiş” sorusu üzerine de Yüksel, “Şu anda hiçbir bilgiyi sizinle paylaşamam” diye konuştu.

ABD BÜYÜKELÇİSİ: SALDIRI İLİŞKİLERİMİZE ZARAR VERMEYECEK

Açıklamasına Türkçe başlayan ABD ' nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ise sözlerine İngilizce devam etti ve ''Saldırıda elçiliğimizde çalışan bir Türk personel hayatını kaybetti. Bu saldırı Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vermeyecek ve Türkiye ' yi hala dost olarak görüyoruz'' dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: SALDIRI 13.15'TE OLDU

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan kısa yazılı açıklamada da, ' 1 Şubat 2013 günü 13.15 sularında ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama olmuştur. Şu anda olay hakkında araştırmalarını sürdüren Türk Emniyet Yetkilileri gerekli her türlü önlemi almıştır. ABD Büyükelçiliği olarak Türk Hükümeti'ne, basın mensuplarına ve tüm Türk Halkına olaya dair gösterdikleri öfke ve bizimle kurdukları dayanışma için teşekkür ederiz ' ifadeleri kullanıldı.

BAKANLARDAN SALDIRIYA TEPKİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ' ABD elçiliğine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Başsağlığı diliyor ve geçmiş olsun diyoruz ' dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, patlamaya ilişkin, “Türkiye'de biz hükümet olarak terörü bitirme noktasındayız. Bunlar son çırpınışlarıdır” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
1 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı