'Halkını hakir gören belediye mazide kaldı' - AĞRI

"Halkını hakir gören belediye mazide kaldı" - AĞRI - Yardımlar dağıtılırken detaylar - Fatma Kandemir'in konuşması - İbrahim Han'ın konuşması - Ahmet Han'ın konuşması - Orhan Açar'ın konuşması - Detaylar"Halkını hakir gören belediye mazide kaldı" - İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Ağrı 'nın Doğubayazıt Belediyesi, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 3 bin aileyi sevindirecek - Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan: - "Vatandaşının derdiyle dertlenmeyen, halkını hakir gören belediye mazide kaldı. Doğubayazıt Belediyesi artık her zaman vatandaşının yanında"AĞRI (AA) - Ağrı 'nın Doğubayazıt ilçesinde ramazan ayı dolayısıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi 3 bin aileye belediye tarafından gıda yardımı yapılmasına başlandı.İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, ramazan boyunca 3 bin aileye gıda yardımında bulunacak.Doğubayazıt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince, yağ, pirinç, makarna, şeker, tuz, un, çay ve benzeri malzemelerin olduğu 5 bin gıda kolisi, belirlenen ailelere dağıtılıyor. - "Halkını hakir gören belediye mazide kaldı"Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler için ramazan boyunca yardım seferberliği başlattıklarını söyledi.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna işaret eden Akhan, şunları kaydetti:"Bir yılı aşkın süredir ilçede tek tek tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Ramazan boyunca ilgili ekiplerimiz, engelli bireyler, şehit ve gazi yakınları ile dul ve yetim aileler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kapısına kadar giderek, hazırladığımız 5 bin gıda kolisini kendilerine verecekler. İhtiyaç durumuna göre bazı ailelere tek bazı ailelere ise çift koli dağıtılacak. Doğubayazıt artık çok değişti. Vatandaşının derdiyle dertlenmeyen, halkını hakir gören belediye mazide kaldı. Doğubayazıt Belediyesi artık her zaman vatandaşının yanında." - "Fakirlerin, yetimlerin yüzü gülmeye başladı"Belediyenin gıda yardımında bulunduğu Fatma Kandemir, ramazan ayında yapılan yardımların fakir ailelerin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.5 çocuğu bulunduğunu ve eşinin engelli olduğunu ifade eden Kandemir, "Çocuklarım kaymakamlığın şartlı eğitim yardımından faydalanıyor. Eşim de engelli aylığı alıyor. Ramazan ayında da gıda yardımında bulunuyorlar. Allah, Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Ulaş Akhan'dan razı olsun. Kendisi bu ilçeye el attıktan sonra bütün fakirlerin, yetimlerin yüzü gülmeye başladı.
Sofralarımıza ramazan bereketi geldi." dedi.
Belediyenin gıda yardımlarıyla ramazanı çocuklarıyla mutlu geçireceğini belirten Orhan Açar ise Doğubayazıt Belediyesinin sosyal hizmetler noktasında örnek hizmet sergilediğini anlattı.
Gıda Yardımı Sosyal Hizmetler Gazi Yakınları Kanun Hükmünde Kararname Sosyal Hizmet 

17 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı