'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım' adlı eserin prömiyeri yapıldı - ANTALYA

"Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı eserin prömiyeri yapıldı - ANTALYA - "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı eserin prömiyeri - Oyundan genel görüntüler - Yönetmen Murat Atak'ın konuşması Antalya 'da kültür sanat - Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı eserin prömiyeri yapıldıANTALYA (AA) - Antalya 'da, Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından, "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyun sahnelenecek.Yönetmenliğini Murat Atak'ın yaptığı, Haldun Taner'in kaleme aldığı oyunun prömiyeri, Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin anlatıldığı "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı oyunun gösterimi gazetecilere yapıldı.Yönetmen Atak, burada yaptığı konuşmada, Alanyalı sanatseverlere yeni yıl armağanı olarak Haldun Taner'in yazdığı "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Paparım" oyununu sunacaklarını söyledi.

Oyunda Alanya Belediye Tiyatrosu sanatçılarının sahne alacağını belirten Atak, şunları kaydetti:"Şarkılı, danslı çok keyifli buruk bir güldürü sahneleyeceğiz. Ülkemizin yakın siyasi tarihini anlatıyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan birkaç yıl öncesinden alıp, 1970'lerin sonuna kadar geliyor. Bu tarihlerde maalesef insanlarımız atlar kadar şanslı olmuyor. Atlar parkurda yarışa eşit koşullarda başlıyor ama insan başlamıyor. İki arkadaşın, yaşamları süresince nasıl ayrıldıkları, yolların nasıl farklı gittiği, kimin hangi koşullarda başarıyı yakaladığı ama kimin başarılı olması gerekirken ne yazık ki bu ülkenin koşullarından dolayı bazı şansları elde edememesini buruk bir güldürü ile sunuyoruz."Atak, 2017 - 2018 sezonunda Antalya 'nın yanı sıra İzmir, Ankara, Adana illerinden de turne için davetler aldıklarını belirterek, oyunu ekibin iyi çalıştığını aktardı.Cuma günü saat 20.00'de özel gösterimle sahnelenecek oyun, 2. Meşrutiyet döneminden 1970'lerin başına kadar olan bir zaman diliminde geçiyor. Türkiye'de yaşanan siyasal ve kültürel dönüşümler, örnek talebe, uysal delikanlı, gönüllü asker, model vatandaş Vicdani Yurdakuler ve her dönemin adamı olan Efruz'un gözünden anlatılıyor.
Yarış Turne Gönüllü Asker Kültür Sanat Yeni Yıl 

27 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı