Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri Yapıldı

35. Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri, bu yılda kıran kırana müsabakalara sahne oldu. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinden sonra en büyük yağlı güreş organizasyonuna ev sahipliği yapan Menemen'de yaklaşık 10 bin güreşsever, 55'i Başpehlivan 600'ü aşkın güreşçinin yeşil sahadaki kıran kırana mücadelesini izledi.
Atatürk Kırkpınar Tahir Şahin Mustafa Kemal Atatürk 


Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 35.'si gerçekleştirilen Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri, Menemen'de yapıldı. Yaklaşık 10 Bin güreşseverin izlediği müsabakalarda 55'i Başpehlivan 600'ü aşkın güreşçi mücadele etti. Günün sonunda Kırkpınar'da 3 defa altın kemer kazanan Başpehlivan Recep Kara 40 Bin lira değerindeki altın kemerin sahibi oldu.

Ulukent Yağlı Güreşleri'nin açılışında bir konuşma yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, güreşseverlere Kırkpınar efsanesini hatırlatarak, Türk kültürünün bir parçası olan yağlı güreşlerin yaşatılmasına, geleceğe taşınmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Kırkpınardan sonra en büyük güreş organizasyonunu Menemen'de gerçekleştirdiklerini açıklayan Başkan Şahin, Ulukent'te ata sporu yağlı güreşlerin yaşatılmasına emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek, ' Bizden önce 32 kez yapılan ve 3 yıldır da Menemen Belediyesi olarak üstlendiğimiz bu güreşleri birlik ve beraberlik duygusu içerisinde gerçekleştiriyoruz. Kırkpınar güreşlerinden alıntı yaparak Ege'nin Er Meydanı Ulukent'te düzenlediğimiz yağlı güreş şölenimize tüm Ege'li hemşerilerimizin sahip çıkmalarını bekliyoruz ' dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ' Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaksını severim ' sözünü de hatırlatan Başkan Şahin, ' Menemen'de güreşecek pehlivanların Büyük Önder Atatürk'ün bu sözüne sahip çıkarak centilmence mücadele göstereceklerine yürekten inanıyorum ' şeklinde konuştu.

Ulukent Spor Kompleksinde, Minik 1, Minik 2, Minik 3, Teşvik, Tozkoparan, Deste küçük, Deste büyük, Küçük orta küçük, Küçük orta büyük, Büyük orta ve Baş altı kategorilerinde mücadelelerin olduğu organizasyonda altın kemer ödülü için çayıra çıkan Başpehlivanlardan Recep Kara finaldeki rakibinin sırtını yere getirerek, bu yılın şampiyonu oldu.
Gün boyu süren mücadeleler sonucunda dereceye giren pehlivanlara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı