Fatih Çıtlak dinin erkeği nasıl tarif ettiğini açıkladı

İlahiyatçı-Yazar Fatih Çıtlak, Star TV'de yayınlanan Melek programına konuk oldu. Evlikikte erkeğin görev ve sorumluluklarının konuşulduğu programda Fatih Çıtlak dinin erkeği nasıl tarif ettiğini açıkladı.
Allah İlahiyatçı 


'Evlilikte erkeği konuşuyorsak ve bunu dine göre konuşuyorsak bir kere dinin erkeği nasıl tarif ettiğine bakalım' diyen İlahiyatçı-Yazar Fatih Çıtlak 'Nur Süresi'nde geçen ayeti kerimede dünyevi nimetler para, mal, mülk hırsı bir insanı Allah'tan ve haktan alıkoymuyorsa, Allah ona er diyor. Hatta bir hanım, hanım olduğu halde eğer onu dünya sevgileri, dünya metahı, başkalarına iyi görünmek gibi yani aslında inancını dünyaya satmadıktan sonra ben bir dava için, ben bir mabud için, bir rab için yaşıyorum evet bunların hepsi nimet ama, en önce o vardı diyen kişiyi Allah er olarak tarif ediyor' dedi.

Tasavvufta Bektaşi geleneğinde 40'lar meclisinden bahsedildiğini söyleyen Fatih Çıtlak 'Bu 40'lar meclisinin 19'unun hanım olduğu söylenir. Yani oradaki erkeklik dişilik bir uzuvla olmuyor' şeklinde konuştu.
26 Aralık 2014 Cuma günü yayınlandı