Farklı mesleklerin kadın patronları - TEKİRDAĞ

- Çay ocağında çalışırken Gülşen Gül'den görüntüler - Gülşen Gül ile röportaj - Zuhal Elitaş'ın kasap dükkanında çalışırken görüntüler - Zuhal Elitaş ile röportaj - Oto yıkamacıdan detay - Oto yıkamacı Hülya Atmaca'dan genel detay görüntü - Hülya Atmaca ile röportajFarklı mesleklerin kadın patronlarıTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ 'da kasaplık, çaycılık ve oto yıkamacılık gibi işlerle uğraşarak yaparak evine ekmek götüren kadınlar, çalışma azimleriyle takdir topluyor. Tekirdağ 'da 26 yıldır kasaplık yapan 57 yaşındaki Zuhal Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her işin kendine göre zorluğu olduğunu ama işini severek yaptığı için çok zorlanmadığını dile getirdi.Elitaş, işini en iyi şekilde sürdürdüğünü, bu süreçte 3 çocuk büyüttüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:"Kasaplık mesleğini 26 yıldır yapıyorum. Sabah 7 gibi başlıyor mesaimiz, akşam da 8 gibi bitiyor. Burada oğlum ve gelinimle beraber çalışıyoruz. Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Ciğer doğruyoruz, yürek doğruyoruz, paça kırıyoruz, müşterilerin taleplerine göre her işi yapıyorum. Gençken hem çocuklar hem iş zor oluyordu ama artık alıştım. Hem ev işlerini hem de burasını yürütüyorum." - "İşimi seviyorum" Tekirdağ 'da çaycılık yapan Gülşen Gül de baba mesleğini sürdürdüğünü ve 10 yıldır işini severek yaptığını söyledi.

Kadın olarak günlük çalışma temposunun çay ocağında başladığını, sonra evde devam ettiğini anlatan Gül, şunları ifade etti:"Sabah erkenden gelip dükkanı açıyoruz. Sabah yedi buçuk gibi çayı demliyorum. Esnafın dükkanlarını açmaya başlamasıyla hem ocağa hem de dükkanlara çay servisi yapılmaya başlanıyor. Gün boyunca ayakta olmak, dolaşmak insanı yoruyor ama bana göre sıkıcı bir iş değil işimi seviyorum. Burada mesaimiz bitince akşam eve gidince ev işi mesaisine başlıyorum." - Müşteriler memnunOto yıkamacı Hülya Atmaca ise ilk işe başladığında, "Bir bayanın yapabileceği iş değil" diyerek karşı çıkanlar olmasına rağmen "ben yapabilirim" diyerek 6 yıldır bu işi yaptığını kaydetti.
Müşterisinin sunduğu hizmet kalitesinden memnun olduğunu aktaran Atmaca, şunları söyledi:"İşimi çok severek yapıyorum. İlk başladığım yıllarda zorlandım ama sonradan alıştım. Müşteriler de bizden memnun, arabalarını güvenle getiriyorlar. Aynı zamanda açtığımız kafemiz de müşterilerimize kahvaltı hizmeti de veriyoruz. Müşterilerimiz karşıda kahvaltılarını yaparken burada araçları yıkanıyor. Burası özellikle kadın sürücülerimiz için çok rahat edecekleri bir yer. Müşterilerimiz buradan memnun ayrılıyor. Çünkü bir kadın gözüyle temizliğin yapılması çok daha farklı oluyor."
Tron Muhabir Çay Ocağı Kadın Sürücü 

7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı