Evde aldığı eğitimle yeniden hayata bağlandı - DİYARBAKIR

- Bünyamin Toraman'ın arkadaşları arasında olmasından detay - Beyin tümörü hastası Bünyamin Toraman'ın konuşmaları - Müzik öğretmeni Buket Sağlam'ın konuşmaları - Buket Sağlam'ın Beyin tümörü hastası Bünyamin Toraman için yaptığı besteyi sınıfta beraber okumaları - Türkçe öğretmeni Dilek Altunkara'nın konuşması - Diyarbakır 'ın Silvan ilçesinde yaşayan ve beyninde tümör bulunan 11 yaşındaki Bünyamin Toraman, evde eğitim hizmetiyle geleceğe umutla bakıyor - Görevlendirilen 5 öğretmeni ile güçlü bir gönül bağı kuran, müzik öğretmeninin kendisi için bestelediği şarkıyı seslendiren Toraman'ın yüzü gülüyor - Toraman: - "Öğretmenlerim burada olduğunda keyfim yerine geliyor ve çok heyecanlanıyorum" - Müzik öğretmeni Sağlam: - "Bünyamin ile aramızda özel bir bağ oluştu. Müziğin vücuduna, ruh sağlığına çok iyi bir ilaç olduğunu düşünüyorum"DİYARBAKIR (AA) - YUSUF BATI - Diyarbakır 'ın Silvan ilçesinde yaşayan, beyninde tümör bulunan 11 yaşındaki Bünyamin Toraman, evde aldığı eğitimle yeniden hayata bağlandı.Beynindeki tümör nedeniyle iki kez cerrahi müdahalede bulunulan, enfeksiyon riski nedeniyle okula gidemeyen 6. sınıf öğrencisi Toraman, Milli Eğitim Bakanlığının "Evde Eğitim Projesi" kapsamında evine gelen öğretmenleri sayesinde eğitimine devam ediyor.Silvan Kaymakamı Adem Çelik'in desteğiyle Vatan Ortaokulu'ndan görevlendirilen Türkçe, matematik, fen, beden eğitimi ve müzik öğretmenleri ile güçlü bir gönül bağı kuran, müzik öğretmeninin kendisi için bestelediği şarkıyı seslendiren Toraman'ın yüzü gülüyor.Evinde öğretmenlerini heyecanla bekleyen, derslerine çok çalışan Toraman, geleceğe umutla bakıyor. - "Öğretmenlerimi çok seviyorum"Toraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığından dolayı okula gidemediği ve arkadaşlarının arasında olamadığı için çok üzüldüğünü söyledi.

Beşiktaş taraftarı olduğunu, kulübün kendisine forma ve bayrak gönderdiğini dile getiren Toraman, "Öğretmenlerimi ve Beşiktaş'ı çok seviyorum. Öğretmenlerim burada olduğunda keyfim yerine geliyor ve çok heyecanlanıyorum." dedi.
- "Bünyamin ile aramızda özel bir bağ oluştu"Müzik öğretmeni Buket Sağlam, Bünyamin ile bu yıl tanıştığını aktardı. "Hikayesini öğrendiğimde çok etkilendim ve Bünyamin ile aramızda özel bir bağ oluştu." diyen Sağlam, müziği çok seven öğrencisi için beste yaptığını belirtti.
Sağlam, "Bünyamin'in yaptığı resme baktığımda bir balonun içerisinde, 'Umudunu kaybetme' yazıyordu. Bundan çok etkilendim ve gözyaşları içerisinde dilime bir beste döküldü. Bünyamin'e hitaben yaptım o besteyi. Bünyamin'e bunu ilettim ve çok sevdi. Şarkıyı el ele söyledik. Müziğin vücuduna, ruh sağlığına çok iyi bir ilaç olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.
Bünyamin'e sarıldığında kendisini anne gibi hissettiğini ifade eden Sağlam, öğretmenleri olarak kendilerini özel hissettiklerini vurguladı. - "Nerede kaldınız öğretmenim, sizi çok özledim"Türkçe öğretmeni Dilek Altunkara, Bünyamin'in hayat dolu olduğunu, etrafını saran büyük bir enerjisi bulunduğunu anlattı.Küçük bedeninde kocaman bir yüreği olan öğrencilerinin kendilerini kapıda karşıladığını dile getiren Altunkara, "Bir gün Bünyamin bize, ''Nerede kaldınız öğretmenim, sizi çok özledim, gelmeyeceksiniz diye çok korktum.' Anladım ki biz o gün Bünyamin'in dünyasına adım atmışız. Bünyamin'in bu cümleleri yüreğime dokundu." dedi.
Vatan Ortaokulu Müdürü İhsan Yüzak, kendilerine sunduğu destekten dolayı Kaymakamı Adem Çelik'e teşekkür etti.Beşiktaş maçını izlemesi için Bünyamin'i İstanbul'a göndereceklerine işaret eden Yüzak, Toraman'ın eğitim desteği ve öğretmenlerinin çalışmalarıyla günlük aktivitelerine ve yaşantına devam edebilmeyi, hastalıkla yaşamayı başarabilmeyi öğrendiğini kaydetti.

Öğretmenler Müzik Öğretmeni Ruh Sağlığı Öğrenciler Beden Eğitimi 

9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı