ESMEK yıl sonu sergisine mehteranlı açılış - ERZURUM

- ESMEK yıl sonu sergisine mehteranlı açılış - Açılış programından görüntü - ESMEK başkanı konuşması - Erzurum Büyükşehir belediye Başakanı Mehmet Sekmen'ın konuşması - Kurdele kesimi - Sergiden detay görüntülerESMEK yıl sonu sergisine mehteranlı açılış - ESMEK tarafından 4 bin 430 kursiyerin yıl boyunca aldıkları eğitim sonrası yaptıkları ürünlerin yer aldığı yıl sonu sergisi ziyaretçilere beğenisine sunuldu - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen: - "Kadın ve erkek, genç veya yaşlı ayırt etmeden kurslarımızda hizmet vermenin onur ve gururunu yaşıyoruz."ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ESMEK) tarafından 4 bin 430 kursiyerin yıl boyunca aldıkları eğitim kapsamında hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisi törenle açıldı.Havuzbaşı Kent Merkezi'nde saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, mehteran gösterisiyle devam etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı açılış konuşmasında, ESMEK bünyesine bağlı yaklaşık 25 kurs merkezindeki kursiyerler bir yıl boyunca farklı alanlarda eğitim edinerek meslek öğrendi.Kursiyerlerin eğitim süreleri boyunca önemli ürünler üretildiğini dile getiren Sekmen," Erzurum 'un farklı noktalarındaki kurslarımız hizmet veriyor. Kurslarımızda her yaştan vatandaş var, 4 ila 80 yaş aralığında, arzu eden her insanımıza hizmet veriyoruz. Kadın ve erkek, genç veya yaşlı ayırt etmeden kurslarımızda hizmet vermenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Siz bizlere bir yetki verdiniz, bizler de sizden aldığımız bu yetkiyle şehrimizi güzelleştirmeye, geliştirmeye ve dönüştürmeye gayret ediyoruz." dedi.
ESMEK Şube Müdürü Hilal Demir ise kursiyerlerin göz nuru el emeği ürünlerin görücüye çıktığını belirterek, "Sergilediğimiz bu ürünleri ne kadar büyük bir emekle ortaya çıktığını göreceksiniz. ESMEK kursları, yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen toplumun her noktasında sosyal, kültürel ve ekonomik hayattın yanı sıra özellikle kadın ve çocuklara istihtam noktasında çok büyük bir kapılar açmıştır. ESMEK olarak her gün daha da büyüyüp daha da güzelleşmeye devam ediyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve beraberindeki protokol üyeleri sergi alanını gezdi.Sergide, ESMEK bünyesindeki 8 kurs merkezi kapsamında 156 eğitmen tarafından 4430 kursiyere verilen eğitimlerde üretilen ürünlerin sergilendiği sergi, 12 Temmuz'da sona erecek.
Siyer Saygı Duruşu Ermeni Görece Ziyaretçiler 

7 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı