Engelsiz kent için iyi niyet sözleşmesi imzalandı - AFYONKARAHİSAR

- AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen protokol imza töreni - Katılanlardan görüntü - AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen'in konuşması - Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu Başkanı Hasan Düşgül'ün konuşması - AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek'in konuşması - İmza töreni - Fotoğraf çekimiEngelsiz kent için iyi niyet sözleşmesi imzalandı - AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, engelsiz kent için iyi niyet sözleşmesi imzalayarak taahhütte bulunduAFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar ’da AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ile Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu arasında “engelsiz kent” için çalışmalar yapılmasına ilişkin iyi niyet sözleşmesi imzalandı.AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti döneminde engelliler için olağanüstü çalışmalar yapıldığını söyledi.

Engellilerin hayata kazandırılması için projelere yer verildiğini dile getiren Sezen, şunları kaydetti:“Bizim sosyal politikalarımız sadece engelli kardeşlerimiz için değil, onların ailelerini de içine alan projeler oldu. Yasal mevzuatlar hazırlandı. Biz her zaman engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Gerek konut edindirme, gerekse araç edindirmeye kadar her türlü teşvikler sağlandı. İmar yasasında asansör yönetmeliğinden başlayarak evlerin engellilere göre yapılması yönünde düzenlemeler gerçekleştirildi.
Bizin en büyük amacımız engellilerin topluma kazandırılmasıdır. Her birimiz engelli adayıyız ve biz bunun bilincindeyiz.”Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu Başkanı Hasan Düşgül de topluluk olarak engelsiz bir dünya kurmak adına engelli ve dezavantajlı bireylerin sosyal hayata kazandırılması için faaliyet gösterdiklerini ifade etti.
- "Engelsiz kentler oluşturmak istiyoruz" Afyonkarahisar için 31 Mart'ta yeni bir dönemin başlayacağını dile getiren Düşgül, şöyle devam etti:" Afyonkarahisar ’da 5 bin 422 engelli seçmen oy kullanacak. Engelliler için yaşanılabilir bir Afyonkarahisar hayal ediyoruz. Hayalimiz kapsamında ‘Engelsiz kent, engelli dostu bir belediye başkanı’ kampanyamızı hayata geçirdik. Kampanyamızı Türkiye’ye yayarak yerel paydaşların katılımı ile engelsiz kentler oluşturmak istiyoruz. Engelsiz kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal haklardan kentte yaşayan engelli bireylerin hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan eşit biçimde faydalandıkları kentler olmasını istiyoruz. Türkiye’de kapsam bakımından ilk olan kampanyamızın ilk imzasını Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ile imzalıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz. Kazanan engelsiz bir Afyonkarahisar olsun diyoruz."AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet zeybek ise hükümetleri döneminde engelliler için yapılan hizmetlere dikkati çekerek, "Engelli kardeşlerimizi hiçbir zaman kendimizden farklı görmedik. Daima yanlarında olduk. Dertlerini derdimiz bildik. Problemlerine çözüm bulmaya gayret ettik. İnşallah 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde de belediye başkanı olursak, kardeşlerimizin her türlü dertleriyle ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu projenin bize yol göstermesi açısından da hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Zeybek, Düşgül ve Engelsiz Kent Afyonkarahisar İl Temsilcisi Gamze Tutan tarafından iyi niyet sözleşmesi imzalandı.
İmza Töreni Ayrımcılık Belediye Başkanı Engelli Aday Sosyal Hayat 

11 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlandı