Engelli Gürcü'nün yaşam ve dayanışma tutkusu - TİFLİS

- Rehabilitasyon merkezindeki engelli çocuklardan detaylar - Rehabilitasyon merkezinde yapılan etkinlikliklerden - Davit Kvirkvelidze ile röportajEngelli Gürcü'nün yaşam ve dayanışma tutkusu - Gürcistan'ın başkenti Tiflis 'teki bir rehabilitasyon ve adaptasyon merkezinde kendisi gibi engelli olan çocuklara yardım eden 25 yaşındaki Kvirkvelidze topluma örnek bir birey olarak gösteriliyor - Kvirkvelidze: - "Asıl amacım toplumun beni ve bizi olduğumuz gibi sevmesini sağlamak. Bizi bu şekilde kabul etsinler istiyorum. Sonuçta ben onlarla bir meslek değil aslında sevgiyi paylaşıyorum" - "Gazeteci olup bir televizyon kanalında çalışmak benim hayalim. Televizyonda bir program sunmak isterim. Eğer bu hayalim gerçekleşirse hayatım da değişecektir"TİFLİS (AA) - DAVİT KACHKACHİSHVİLİ - Gürcistan'ın başkenti Tiflis 'te yaşayan 25 yaşındaki engelli Davit Kvirkvelidze, ailesi ve çevresindeki insanların yardımları sayesinde ayakta durmayı başardığını belirterek, "Şimdi kendi tecrübemi engelli çocuklarla paylaşıyorum." dedi.
Henüz 2,5 yaşındayken Serebral Palsi (beyin felci) hastalığı geçiren Kvirkvelidze, 2004 yılında tedavi olmak için gitmeye başladığı rehabilitasyon ve adaptasyon merkezine şimdilerde sadece kendisi gibi engelli olan çocuklara yardım için gidiyor. Zorluklarla geçen hayat hikayesini AA muhabirine anlatan Kvirkvelidze, "Ailemin ve çevremdeki insanların yardımları sayesinde ayakta durmayı başardım. Şimdi kendi tecrübemi engelli çocuklarla paylaşıyorum." dedi.
Tiflis 'te bir üniversitede çalışan Kvirkvelidze, boş kalan tüm vaktini rehabilitasyon ve adaptasyon merkezindeki çocuklara adadığını söyledi.

Kendisi gibi engelli olan 5 arkadaşıyla bağımsız bir yardım grubu kurduklarını ve bu merkezdeki çocuklara destek olmaya çalıştıklarını aktaran Kvirkvelidze, "Ben 23 yıldır beyin felci hastalığına karşı başarılı bir şekilde mücadele veriyorum. Özellikle engelli çocuklar için faaliyetler düzenleyip engellerini aşmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Asıl amacım toplumun beni ve bizi olduğumuz gibi sevmesini sağlamak. Bizi bu şekilde kabul etsinler istiyorum. Sonuçta ben onlarla bir meslek değil aslında sevgiyi paylaşıyorum." diye konuştu.
Merkezdeki öğretmenler eşliğinde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Kvirkvelidze, sadece engellilere değil yardıma muhtaç diğer insanlara da destek olduklarını ifade etti.
Bu kapsamda geçmişte bir huzur evine ziyaret organize ettiklerini anlatan Kvirkvelidze, "Yaşlılara yemek ve tatlı götürdük. O anları hatırlayınca içimdeki mutluluğumu anlatmaya kelimeler yetmez. Engelli olmayan insanlara, destek ve sevgiye ihtiyacı olan çocuklara da yardım etmek isteriz." ifadelerini kullandı.Geçmişte 10 yıl boyunca bir tiyatroda amatör olarak sahneye çıktığını, sanatçılık eğitimi aldığını söyleyen Kvirkvelidze, tiyatrodan öğrendiklerini şimdi diğer engelli çocuklarla paylaştığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendine hep yeni hedefler koyduğuna dikkati çeken Kvirkvelidze, hayalinin gazetecilik yapmak olduğunu vurguladı. Kvirkvelidze, "Gazeteci olup bir televizyon kanalında çalışmak benim hayalim. Televizyonda bir program sunmak isterim. Eğer bu hayalim gerçekleşirse hayatım da değişecektir. Herkesin benden gurur duyması için çalışıyorum." dedi.
Öte yandan rehabilitasyon merkezinde psikolog ve program geliştirme menajeri olan Ani Pavliaşvili da Davit Kvirkvelidze'nin çok başarılı biri olduğunu kaydetti.
Davit'in öğretmenlere de yardımcı olduğunu anlatan Pavliaşvili "Davit bu merkeze ilk geldiğinde psikolojik ve fiziksel sorunları vardı. Ama zamanla hem kendi sorunlarını yendi hem de imkanlarını geliştirdi. Davit, bir insanın kendi hayatındaki bariyerleri aşabileceğinin ve diğer insanlara da sorunlarını aşmasında destek verebileceğinin örneğidir." ifadelerini kullandı.
Rehabilitasyon Engelli Çocuk Öğretmenler Hayat Hikayesi Rehabilitasyon Merkezi 

19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı