Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri - ÇORUM

- Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri - 15 Temmuz Şehitleri Hürriyet Meydanı - Çocuklardan detay - Yürüyüş - AVM'deki sergiÇORUM (AA) - Çorum , Kastamonu ve Sinop'ta "Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi.
Çorum 15 Temmuz Şehitleri Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Türk bayrağı ile otizmin simgesel rengi olan mavi renkte balon dağıtıldı."Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü" yazılı pankartlarla harekete geçen vatandaşlar, İnönü Caddesi'nden kentteki bir AVM'ye kadar yürüdü.Yürüyüşün ardından otizmli çocuklara yönelik düzenlenen kurslarda üretilen el işlemesi ürünlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.Etkinlikte ayrıca otizmli çocukların, taleplerini içeren notlar bırakmaları için dilek ağacı oluşturuldu.Etkinliğe Vali Yardımcısı Vekili Oğuzhan Ocak, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Levent Tuzcu ile otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Otizm Dilek Ağacı Harekete Geç Irak 

Dilek Ağacı Hakkında
Hayat, herkese eşit davranmayabiliyor. Bazı kişilerin çok kolay ulaştıkları şeyler, bazıları için hayalden öte bir anlam taşımıyor. Bu çok basit bir ihtiyaç olsa bile… İşte “Dilek Ağacı” sayesinde her bölümde fiziksel, maddi vb. dezavantajından ötürü zorluklar yaşayan bireylerin kısa süre de olsa güzel zaman geçirmelerini sağlama amacındayız. Bu, kimi için evine yapılacak bir yardım olabilirken, kimi zaman da güzel bir mekanda eğlenceli zaman ge...
devamı
2 Nisan 2019 Salı günü yayınlandı