Down sendromlu oğlunu doğum gününde temsili olarak öğretmeniyle evlendirdi

Hatay ' da down sendromlu olan oğlunun evlilik hayalini gerçekleştirmek isteyen anne, oğluna doğum gününde sürpriz yapıp onu aşık olduğu öğretmeni ile temsili olarak evlendirdi.
İlkay Down Çocuklar Down Cafe Öğretmen Down Sendromu 


Arsuz İlçesinde özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 20 yaşındaki down Sendromlu Sami Koray Çarpar ' ın uzun süredir hayalini kurduğu düğün gerçek oldu. Doğum gününde oğlunun evlilik hayalini gerçekleştirmek isteyen down sendromlu Sami Koray ' ın annesi İlkay Aşkar, oğlunun eğitim gördüğü merkezde kurucu öğretmen olan Nesli Özdemir ' den gelin olmasını rica etti.

Öğretmenin teklifi kabul etmesiyle düğün salonundan oğlunun doğum gününde gün alan anne İlkay Aşkar, oğluna damatlık öğretmene ise gelinlik aldı. Düğün günü down sendromlu Sami Koray için gelin arabası süslendi.

Konukların bir bir yerini aldığı düğünde down sendromlu Sami Koray damatlığıyla öğretmeni Nesli Özdemir ise gelinliğiyle salona geldiler. Oyun pistinde bir süre dans eden Sami Koray ile öğretmeni daha sonra davul ve zurna eşliğinde çiftetelli oynayıp, davetliler ile halay çektiler.

Koray ve öğretmeni için bir de nikah merasimi düzenlendi. Düğün pastasını öğretmeni ile kesen down sendromlu Sami koray, salonda bulunan birçok kişiye duygu dolu anlar yaşattı. Gelin olmayı kabul eden öğretmen Nesli Özdemir ' e down sendromlu Sami Koray ' ın biriktirdiği paraları ile alınan altın bilezikte takıldı. Konuklarda Sami Koray ile gelin olan öğretmenine takı takıp hediyeler verdiler.
Yaklaşık iki saat süren düğünde oyun pistini bir an olsun boş bırakmayan Sami koray, hayalini kurduğu evliliği annesinin sürprizi ile gerçekleştirmiş oldu.

Gerçekleşen organizasyon ile Sami Koray ' ın en büyük hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu kaydeden Öğretmen Nesli Özdemir; “evlilik Koray ' ın en büyük hayaliydi. Ona bu yıl tişört, kitap yerine bu hediyeyi, sürprizi hazırladık. Koray benim okulumun kayıtlı öğrencisi, aynı zamanda sınıf öğretmeniyim. Birlikte ders olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
En büyük hayali gerçekleştiği için mutlu olduğunu söyleyen down sendromlu Sami Koray ise, “ben aşkımı çok seviyorum” diye konuştu.

Oğlunun evlilik hayalini onun doğum gününde gerçekleştiren anne İlkay Aşkar ' da, “Koray ' ın bu mutluluğu her şeyden öte. Koray 20 yaşında. Bugüne kadar isteklerinin çoğu gerçekleşti tek bir eksiği vardı düğün istiyordu ama gördük ki gerçekleşmeyecek bir hayal değilmiş. Bu saatten sonra gözüm açık kalmaz” şeklinde konuştu.
29 Ağustos 2016 Pazartesi günü yayınlandı