'Dokunamadığı' sokak hayvanlarına sosyal medyadan yardım ediyor - KARABÜK

"Dokunamadığı" sokak hayvanlarına sosyal medyadan yardım ediyor - KARABÜK - Rumeysa Gelgi'den detay - Rumeysa Gelgi'nin siteyi incelemesi - Rumeysa Gelgi'nin açıklaması - Rumeysa Gelgi ve annesi Safiye Gelgi'den detaylar"Dokunamadığı" sokak hayvanlarına sosyal medyadan yardım ediyor - Karabük 'te, 213 santimetrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gelgi, sosyal medya üzerinden sahipsiz hayvanlara yardım kampanyası yürütüyor - Enfeksiyon kapma riskine karşı doktorlarının hayvanlarla temasını yasakladığı Weaver sendromu hastası Gelgi, sokak hayvanlarına yiyecek, yuva, sağlık gibi her türlü yardım bulmak için hayvanseverlere ulaşıyor - Rumeysa Gelgi: - "Projenin ön planda olmasını ve bilinmesini istiyoruz"KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - Karabük 'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 213 santimetrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, hastalığı nedeniyle kedi, köpek besleyemese de sahipsiz hayvanlara yardım için çalışıyor.Weaver sendromu hastası olması nedeniyle doktorlarının hayvanlarla temasını sakıncalı gördüğü Gelgi, sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin sıcak yuvaya sahip olması için "Sokaktaki Dostlarımızın Kahramanı Olun" sloganıyla "Kırıkkuyruk" platformunda kampanya yürütüyor.Gelgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada tanıştığı partnerleriyle sokak hayvanlarına yiyecek, yuva, sağlık gibi her türlü yardımı bulmak için çalıştıklarını söyledi.

Sokak hayvanlarına yardım için internet üzerinde bir portal oluşturulduğunu ifade eden Gelgi, "Kırıkkuyruk, sokak hayvanları yararına geliştirilmiş bir platform. Hayvanseverlerin sokak hayvanlarıyla ilgili aradıkları her türlü yardıma ulaşmalarını sağlayan bir site. İlk önce sosyal medya üzerinden başlamış bir proje. Sitenin kuruluş aşamasında ben de bu ekibe dahil olabildim." diye konuştu.
- Hayvanseverler için veri tabanı oluşturmayı amaçlıyorlarBirçok farklı kategoride sokak hayvanlarına yardım yapılabildiğini aktaran Gelgi, şöyle devam etti:"Hayvanseverler istedikleri konuda ilan verebilirler, imkanları varsa verilmiş ilanlara yanıt verebilirler. Kırıkkuyruk'un amacı sadece yardım sağlamak değil, aynı zamanda bütün hayvanseverler için veri tabanı oluşturmak. Sitemizde sadece yardım ilanları olarak değil, sokak hayvanları konusunda yardımcı olmaya gönüllü olan, veterinerlerin, petshopların veya belediyelerin irtibat bilgileri de yer alıyor. Bunun dışında eğitici bilgiler ve videolar da yer alıyor."Türkiye genelindeki tüm sokak hayvanlarına yardım etmeye çalıştıklarını vurgulayan Gelgi, "Sokak hayvanları konusunda gönüllü yardım almak isteyenlerin platformumuza üye olmasını bekliyoruz. Bu projenin kurucuları ve üyeleri isimlerini çok ön plana çıkaran kişiler değiller. Sadece bu projenin ön planda olmasını ve bilinmesini istiyoruz. Benim ekstra bir getirimin olduğunu düşünmüyorum. Fakat elimden geldiğince ben de bilinirliğinin artmasını çok isterim." değerlendirmesinde bulundu.Daha fazla kullanıcıya ulaşarak daha çok sokak hayvanına yardım ulaştırmak istediklerini anlatan Gelgi, şunları kaydetti:"Projemiz şu an Türkiye genelini kapsıyor. O nedenle yurt dışıyla ilgili bir iletişim olmadı. Fakat ekip içerisinde yabancı uyruklu projeye destek olan arkadaşlar var. Evcil hayvanı kaybolmuş olabilir, sokakta bulduğunuz bir hayvan olabilir bunlar için ilan verilebilir. Bakımının üstlenildiği sokak hayvanları vardır ama ekstra mama yardımına ihtiyaç olabilir, kafes, kapan, sağlık, yiyecek, barınma yardımı gibi her konuda paylaşımda bulunulabiliyor."Dünyada çok az kişide görülen Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, 2014'te 213 santimetrelik boyuyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiş, sertifikasını düzenlenen törenle Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'den almıştı.
Sosyal Medya Sokak Hayvanı Yardım Kampanyası Yurt Dışı Sokak Hayvanları 

16 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı