Doğu Karadeniz'in tek kadın belediye başkanı - GÜMÜŞHANE

- Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya'nın başkanlıkta çalışmalarıdan görüntüler - Aynur Zorlu Kaya'nın belediyenin çalışmalarını inceleme detayları - Aynur Zorlu Kaya'nın vatandaşlarla sohbet detayları - Aynur Zorlu Kaya'nın açıklamaları - Özkürtün'de yaşayan vatandaşların açıklamalarıDoğu Karadeniz'in tek kadın belediye başkanı - Doğu Karadeniz'in tek, Gümüşhane 'nin ilk kadın belediye başkanı Zorlu Kaya, Karadeniz kadınını, siyasette başarıyla temsil ediyor - Özkürtün Belediye Başkanı Kaya: - "Seçimi kazanabilmek için beldede gönülden gönüle bir köprü kurduk. İcraat her zaman yapılır ama insanların yüreğine dokunabilmek ayrı bir şey" - "Dönemsel olarak belediyemiz çatısı altında 50'ye yakın kadınımızı çalıştırıyoruz. Çalışmalarımızın yüzde 65'inde kadınlarımız yer alıyor"GÜMÜŞHANE (AA) - VEYSEL KARA - Doğu Karadeniz'in tek, Gümüşhane 'nin ise ilk kadın belediye başkanı Aynur Zorlu Kaya, Karadeniz kadınının girişimci ruhunu ve siyasetteki başarısını yansıtıyor.Seçimleri kazanmasının ardından beldede birçok temizlik ve çevre projesini hayata geçiren Özkürtün Belediye Başkanı Kaya, beldedeki kadınların hayatına dokunarak, onların iş yaşamında yer alması ve aile bütçelerine katkı sağlamasına ön ayak oluyor.Uzun süren İstanbul yaşamının ardından finans sektöründen emekli olan ve memleketine dönen 56 yaşındaki Kaya, 1 Nisan 2014 seçimlerinde 2 bin 530 nüfuslu beldede belediye başkanı seçildi.Başkanlık görevinin yanı sıra 3 çocuğuna da annelik yapan Kaya, projelerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor.Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi insanına hizmet etmek için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Belde sakinlerinin, 4 yıl önce oylarıyla kendisini belediye başkanlığı görevine getirdiğini kaydeden Kaya, "Seçimi kazanabilmek için beldede gönülden gönüle bir köprü kurduk. İcraat her zaman yapılır ama insanların yüreğine dokunabilmek ayrı bir şey. Yeri geldi onlarla eğlendik. Yeri geldi aynı sofrada zeytin, çay paylaştık. Bir dilim ekmeği ikiye bölerek, paylaşarak başardık. Halkım da sağ olsun beni yüreklerine alıp, bu görevi bana layık gördüler." diye konuştu.
- "Kadınlarımız Karadeniz'in bireysel iş gücüdür"Kaya, göreve gelmesinin ardından çevre düzenlemeleri ve temizlik konusuna ağırlık verdiğini ifade ederek, beldeyi güzel ve estetik bir görünüme kavuşturduklarına dikkati çekti.İşini çok sevdiğini ve insanlara hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Kaya, "Doğu Karadeniz bölgesinde bir kadın belediye başkanı olarak görev icra ediyorum. Bunun zor yanları da var, çok güzel yanları da...Önemli olan, zor olan kısmının, güzel bir şekilde başarıyla aşılabilmesi. Biz bunu güzel bir şeklide sağlıyoruz. Bu da bizim için özel ve güzel çalışmalara dönüşüyor." dedi.
Kaya, Karadeniz kadınının çalışkanlığı ve azmini, yöneticilik alanında da temsil etmeye gayret ettiğini dile getirerek, "Kadınlarımız Karadeniz'in bireysel iş gücüdür. Çalışkanlıklarıyla ortaya çıkmışlardır. Karadeniz kadınının çalışkanlığını, biz de siyasette bulunarak temsil ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. - Kadınlara pozitif ayrımcılıkBeldedeki kadınların sosyal yaşamın içerisinde yer alması için özel çaba sarf ettiğine işaret eden Zorlu Kaya, şöyle devam etti:"Bir kadın belediye başkanı olarak kadınlarımızın ön planda olmasını istiyorum. Ben de kadın bir yönetici olduğum için onlara öncelikli destek vermem gerektiğine inanıyorum. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık olsun diye daha fazla önem veriyorum. Dönemsel olarak belediyemiz çatısı altında 50'ye yakın kadınımızı çalıştırıyoruz. Çalışmalarımızın yüzde 65'inde kadınlarımız yer alıyor. Benden önce belediyemizin işlerinde çalışan hiç kadın yoktu. Kadınların beldede girişimciliği ve sahaya inmeleri benimle birlikte başladı.
"İş hayatına atılmak isteyen kadınlarla da özel olarak ilgilendiğini vurgulayan Kaya, kendisinin desteğiyle girişimci kadınların, kuaför, restoran ve büfe gibi işletmeler açtığını bildirdi.Beldede balık restoranı işleten 43 yaşındaki Aysel Çalışkan da Kaya'nın, belediye başkanı olmasının bir kadın olarak özgüvenini artırdığını söyledi.

Belde esnafından 49 yaşındaki Zekeriya Çakmak ise 5 yıldır lokanta işlettiğini ve Zorlu Kaya'nın bir kadın yönetici olarak sergilediği performansa hayranlık duyduğunu dile getirdi.Seçimlerin ardından ilçeye bir kadın elinin değdiğinin hemen fark edildiğini ifade eden Çakmak, "İlçemiz temizleşti. En çok katkısı temizlik ve bizlere birebir yardımcı olma konusunda oldu. Kendisinden çok memnunuz. Kadın olması bizim açımızdan daha iyi oldu. En azından kadınların çalışkan ve temizlik noktasında titiz olduğunu görmüş olduk." dedi.

Alışkanlık Ayrımcılık Belediye Başkanı Belediye Başkanlığı Girişimci Kadın 

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı