Deniz kirliliğine dikkat çekmek için boğazı yüzerek geçti

Ünlü yüzücü Lewis Pugh, deniz kirliliğine dikkat çekmek için İstanbul Boğazı ' nı yüzerek geçti. Suyun soğuk olduğunu belirten Pugh, “Çift akıntı olduğunu duymuştum, böyle bir şeye hazırlıklıydım akıntıya göre yüzdüm” dedi.
Kızıldeniz Kuzey Denizi Birleşmiş Milletler Beşiktaş İstanbul Boğazı 


2013 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından “Patron of the Oceans” (Okyanusların koruyucusu) olarak atanan Lewis Pugh okyanus ve denizlerinin kirliğine dikkat çekmek amacıyla İstanbul Boğazı ' nda yüzdü. Beşiktaş ' ta bulunan Shangri-La Otel ' in önünden yata binerek kendisini serin sulara bırakan Pugh, boğazı kulaç atarak geçti.

“SUYU ILIK BEKLİYORDUM”

Yüzüşünü tamamlayan Pugh, deniz suyunu umduğu gibi bulmadığını belirterek, “Ben ılık bekliyordum bayağı soğuktu. Çift akıntı olduğunu duymuştum, böyle bir şeye hazırlıklıydım akıntıya göre yüzdüm” dedi.

Akdeniz, Adriyatik, Ege, Karadeniz, Kızıldeniz, Umman Denizi ve Kuzey Denizi ' ni uzun mesafe yüzerek çevre kirliliğine dikkat çeken Lewis Pugh, “Denizler hızla kirleniyor ve bizim görevimiz tabi ki bunları korumak.

Bu yüzden biz bunun için uğraşıyoruz. Bu yüzden bizim istediğimiz asıl dikkat çekmek istediğimiz bütün ulusların ve ülkelerin bilinçli hale gelmesi. En azından okyanusların yüzde 10 ' unu doğal park haline getirmeleri gerek. Bütün dünyadaki denizlerin ve okyanusların sadece yüzde 3 ' ten daha azı korunabiliyor ve bu hiçbir şey” şeklinde konuştu.
18 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı