CIFCA’dan İade-i Ziyaret

Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği (CIFCA) Başkanı Li Xiaolin ve beraberindeki heyet Marmara Belediyleler Birliği ' ne iade-i ziyarette bulundu. Heyet, Marmara Belediyeler Birliği Yazı İşleri Müdürü Hüsnü Kılıç, İnsan Kaynakları Müdürü Adem Yıldırım ve Uluslar arası İşbirliği Direktörü Murat Daoudov tarafından kabul edildi.
Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Adem Yıldırım 


2011 yılının Eylül ayında, MBB Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Recep Altepe, Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği CIFCA ' nın davetlisi olarak Çin ' de bulunmuş ve Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği (CIFCA) arasında Çin ve Türk belediyeleri arasındaki kardeş-şehir ilişkileri ve tecrübe paylaşımı yapmak üzere hazırlanan protokole imza atmıştı. Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği (CIFCA) adına Başkan Li Xiaolin ' in imza attığı protokolle, iki ülke arasındaki işbirliğin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

30 Mayıs 1 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul ' da düzenlenmekte olan Medeniyetler İttifakı toplantısına katılmak üzere İstanbul ' da bulunan Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği (CIFCA) Başkanı Li Xiaolin birliğe iade-i ziyarette bulundu. Xiaolin aynı zamanda Çin ' in kamu diplomasisini yürüten kurumu Çin Halk Yabancı Ülkelerle Dostluk Birliği CPAFFC ' nin de başkanlığını yürütmektedir.

XIAOLİN: DOSTLARIMIZIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Marmara Belediyeler Birliği ' nin dünyadaki yerel yönetim camiasında bilinen ve faal bir aktör olduğunu bildiğini, bu nedenle de iki ülke arasındaki dostlukların pekiştirilmesi maksadıyla bu işbirliğini 2011 yılında imzalan protokolle başlattıklarını söyleyen Li Xiaolin, “Türkiye ile Çin hızla büyüyen ekonomileri ve büyümeleri ile dikkat çekiyor. Artık bizde bu iki ülkenin yerel yönetimlerini de bir araya getirerek, dostluk ve işbirliklerinin güçlendirilmesini istiyoruz. Şu anda Çin ' de köyler kasabalara, kasabalar da şehirlere dönüşmekte ve işsizlik ve kırsallaşma ile ciddi bir mücadele sürmektedir. Tüm bu konuların üstesinden gelmek içinse dostlarımızın tecrübelerini önemsiyoruz” diyerek, bu manada MBB ' nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirtti. Fujian Eyalet

Xiaolin, 11-14 Eylül 2012 tarihlerinde Çin ' in Cehngdu şehrinde düzenlenecek olan Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği (CIFCA)Konferansı hakkında bilgi verdi ve Marmara Belediyeler Birliği ' ni ve üyesi belediyeleri bu organizasyonlara davet etti.

Çin ' in eski Devlet Başkanı Li Xiannian ' ın kızı olan ve CPAAFC Başkanı olarak ülkenin bürokrasisinde bakanlıkla eş değer göreve sahip Li Xaiolin, bu gelişmenin iki ülke arasındaki halk diplomasisi ve yerel diplomasi açısından umut verici olarak değerlendirdi. Aynı zamanda Çin ' in belediyeler birliği teşkilatı ile Çin-Amerika Dostluk Cemiyetinin de başkanlığını yürüten Xiaolin, Türkiye ile bir araya gelmelerinin ve işbirliğini başlatmalarının çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

ÜYELERİMİZİ ÖRNEK KENTLERLE BULUŞTURUYORUZ

Marmara Belediyeler Birliği Yazı İşleri Müdürü Hüsnü Kılıç, artık dünyada kentlerin yarıştığını belirterek, günümüzde bu yerel gücün bir araya getirilmesinin insanlık adına kazanç olduğunu vurguladı. MBB ' nin uluslararası ilişkiler alanında en aktif birlik olduğunu belirterek, birçok uluslararası teşkilatta üye veya gözlemci konumunun altını çizen Kılıç, “Bu işbirlikleriyle birlik üyesi kentlerimizi dünyada örnek olan kentlerle bir araya getiriyoruz. Bu işbirlikleri sadece kentlerin deneyim ve paylaşımına değil ülkeler arasındaki de dostluğun gelişmesine katkı sağlıyor” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Kılıç, Çin Uluslararası Dostluk Şehirleri Birliği (CIFCA) Başkanı Li Xiaolin ' e motifli tabak hediye etti.

30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı