Celalettin Ökten (Celal Hoca) Ümraniye'de Anıldı

Ümraniye Belediyesi, imam hatip okulları ve yüksek İslam enstitülerinin kurulmasında büyük emeği olan ve “Celal Hoca” diye bilinen Celalettin Ökten ' i düzenlediği programla andı. Programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı.
Marmara Üniversitesi Edebiyat Fatih Sultan Mehmet Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan 


Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı ' nda düzenlenen programla 79 yıllık ömründe ilim ve irfan peşinde koşarak imam hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için bilfiil mücadele eden, bu okullarda idarecilik ve hocalık yapan ve milletin zor zamanlarında yaptığı hizmetlerle milletin hafızasında “Celal Hoca” olarak yer alan Celalettin Ökten anıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ' ın ev sahipliği yaptığı programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın oğlu Bilal Erdoğan, Diyanet İşleri eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Emin Işık, emekli İstanbul Müftüsü Selahattin Kaya, Ensar Vakfı, ÖNDER, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı Yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Celalettin Öktem ' i anlatan sergi ile başlayan program, sinevizyon gösterimi, konuşmacıların hatıralarının anlatılması ile devam etti. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Celal Hoca, son devrin kahraman isimlerinden birisidir. Gerçekten 1950 yıllarının başında imam hatip okullarının ilk açılışında büyük emeği olan bir kişidir. Aynı zamanda imam hatip okulu programını da Milli Eğitim ' e teklif eden ve ardından da 7 yıl tamamlandıktan sonra mezun olanların, mezun olduğu zaman nereye gidecekleri de meçhuldü. Bu imam hatip okullarının yüksek kısmı olan enstitülerinin de kuruluşunda büyük gayret sarf eden ilim adamlarımızdan birisidir. Allah rahmet eylesin. Biz her sene anma programlarıyla yad etmeye çalışıyoruz. Genç kuşağın tanımasını sağlayacağız” dedi.

Bilal Erdoğan ise, “Bizler Celalettin Hocamızın yolunda gitmeye çalışan nesiliz. Onların açtıkları yolda onların emeklerine layık olmak için gayret edeceğiz” diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
6 Kasım 2013 Çarşamba günü yayınlandı