'Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz' - BİTLİS

"Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz" - BİTLİS - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın valilik ziyaretinden detaylar - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın şeref defterini imzalamasından detaylar - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın valilik makamında açıklama yapması - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Hz. Hamza Camisinin açılış törenin katılmasından detaylar - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın konuşması - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun konuşması - Caminin açılışından detaylar"Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz" - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece, milletimiz inşallah daha büyük başarılara imza atacaktır. Sivil toplum kuruluşları olarak güçlerimizi birleştiğimizde daha güzel işler yapacağız" - "İstiyorum ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın. Çocuklarımız ve gençlerimiz gelsin. Camilerimizde rabbimizi, peygamberimizi ve ibadetimizi öğrensin. Camiler bunun için var. Camilerimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyor. Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz"BİTLİS (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İstiyorum ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın. Çocuklarımız ve gençlerimiz gelsin. Camilerimizde rabbimizi, peygamberimizi ve ibadetimizi öğrensin. Camiler bunun için var. Camilerimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyor. Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "İl Buluşmaları" kapsamında, Bitlis 'te bulunan Erbaş, Vali İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti.Erbaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu'nun en kadim şehirlerinden birisi olan Bitlis 'te bulunmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi. Bitlis 'te dün üniversite ve medreseleri ziyaret ettiklerini, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderleriyle istikbale yönelik bazı projeleri müzakere etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Erbaş, şöyle konuştu:"Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece, milletimiz inşallah daha büyük başarılara imza atacaktır. Sivil toplum kuruluşları olarak güçlerimizi birleştiğimizde daha güzel işler yapacağız. Sizler devletimizin en büyük temsilcisi olarak çok güzel işler yapıyorsunuz. Rabbim işlerinizi kolaylaştırsın. Önümüzdeki engelleri kaldırsın, birlik ve beraberlik içinde hareket etme noktasındaki rehberliğinizi mübarek kılsın."Karşılıklı hediyeleşmenin ardından Erbaş, daha sonra İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesince Hüsrevpaşa Mahallesi'nde inşa edilen Hz. Hamza Camisi'nin açılışına katıldı.
Cami önünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Erbaş, 2 ay 10 günde yapımı tamamlanan camide emeği geçenlere teşekkür etti."Camiler dinimizin ve medeniyetimizin mühürleridir. En büyük alameti farikalarıdır." diyen Erbaş, şöyle devam etti:"İslam'ın görülür yüzüdür. Medeniyetimizin en önemli görünür yüzleri minarelerimiz ve camilerimizdir. İşte Bitlis 5 minaresiyle milletimizin kalbinde yer etmiş, şiirlerimize ve türkülerimize mührünü vurmuş bir şehrimiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kalplerinde cami ve minare sevgisiyle, vatan ve millet aşkıyla yetiştirmek zorundayız. Bu camilerimiz sadece namaz vakitlerinde açılıp namaz bittikten sonra kapanmak için yapılan mekanlar değil, camilerimiz tıpkı Allah Resulü efendimizin Medine'yi Münevvere'ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş Mescid - i Nebevi'yi inşa etmek olmuştur. Bütün diyanet ve din hizmetlerini Mescid - i Nebevi'den yönetmiştir. İstiyorum ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın. Çocuklarımız ve gençlerimiz gelsin. Camilerimizde rabbimizi, peygamberimizi ve ibadetimizi öğrensin. Camiler bunun için var. Camilerimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyor. Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz."Törende konuşan Vali Ustaoğlu ise 2 bin 500'ün üzerinde bir nüfusun yaşadığı mahallede caminin olmadığını ve ezan sesinin yükselmediğini söyledi.

Bu eksikliği gidermek çalışma başlattıklarını ve kısa sürede camiyi tamamladıklarını anlatan Ustaoğlu, bu güzel hizmetin açılışını hep birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Ardından Erbaş, Vali Ustaoğlu ile davetliler, açılış kurdelesini keserek camide incelemelerde bulundu.​
Sivil Toplum Kuruluşu Açılış Töreni Kanaat Önderleri Beraberlik Sivil Toplum 

14 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı