Buharkent’te Deve Güreşleri Nefes Kesti

Aydın'da sezonun ikinci deve güreşi 130 pehlivan devenin katılımı ile Buharkent'te yapıldı. Pazar günü Buharkent Şehir Stadında yapılan Buharkent 2. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nin tüm geliri 2001 yılından bu yana yapımı süren ilçedeki yüksekokul inşaatına aktarılıyor.
Ali Uzunırmak Mehmet Güler Recep Taner Bekir Ongun Milletvekili 


5 bin deve güreşi seveninin katıldığı güreşlere Buharkent Kaymakamı Osman Şatıroğlu, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Ali Kırşan, Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuyucak Belediye Başkanı A.Ulvi Akoğlu, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Denizli Yenicekent Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve eski Aydın Milletvekili Recep Taner katıldı. Güreşlerde çok sayıda deve güzel bir mücadele verirken seyirci ise iyi güreşen develeri ıslıkla karışık alkış tuttu. Sert güreşen develeri ayırmaya çalışan bir urgancı ise develerin altında kaldı. Arkadaşlarının yardımı ile urgancı hafif yaralı şekilde kurtarıldı. Sinirlenen deveyi 10 kişilik urgancı ekibi güçlükle kontrol ederken, devenin urgancıları yaklaşık 5 metre sürüklemesi ise heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Öte yandan güreşlerde en çok ilgiyi ise 'Oğlum Bak Git' isimli deve aldı.

“ÜNİVERSİTE İÇİN ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ”

Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, sezonun ve Buharkent'in ikinci deve güreşi şenliklerine ev sahipliği yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ' İlçemizde ikinci kez yaptığımız deve güreşlerine Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden yaklaşık 130 pehlivan deve katıldı. Güreşlerin geliri ise 11 yıldır tamamlanmayı bekleyen 4 katlı yüksekokul binamızın tefrişine harcanacak. Pehlivan develerimiz de ilçemize yüksekokul kazandırılmasında yardımcı oldu ' dedi. Konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Yusuf Vural, ' 1999 yılında dönemin Milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Bekir Ongun ' un destekleri ile kurulan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizin yoğun gayretleri ile 2001 yılında temeli atılan okulumuzda artık sona gelindi. Yaklaşık 35 bin metrekare arazi üzerine yapılan son derce modern okulumuzun yanına 5 dönüm arazide de yurt arazisi tahsis ettik. Siyasetçisinden köylüsüne kadar Buharkent'liyi bir araya getiren okulumuzun tamamlanarak öğrenci almasını ve 11 yıllık üniversite özlemimizin bitmesini istiyoruz. Üniversitesi olmayan tek ilçe olan Buharkent olarak bu hayali gerçekleştirmek için geçtiğimiz aylarda 1,5 milyon TL'ye binanın tamamlanması amacıyla yaptığımız ihalenin yarısını peşin ödemiştik. Kalan yarısını da 12 taksit yaparak Belediye olarak borçlanmıştık. Güreşten elde ettiğimiz gelirle okulunu tamamlayacak. Önümüzdeki yıllarda da yapacağımız güreşleri de mutlaka bir hizmet yararına yapacağız ' dedi.

Güreşlerde seyirci ve hakemlerin beğenisini kazanan develer ise sahiplerine kupa kazandırdı. Kupa kazanan develerin sahiplerine ise kupalarını Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından verildi.
4 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı