Bu Kafeteryaya Adres Sormak 1 TL

Beşiktaş ' ta kendisine ve çalışanlarına günde yaklaşık 100 defa adres sorulmasından bunalan bir kafeterya sahibi, çareyi kafeteryanın girişindeki tabelaya “Adres sormak 1 TL” yazmakta buldu.
Gayrettepe Beşiktaş Büyükdere 


Gayrettepe ' nin en işlek caddelerinden birinde kafeterya işleten bir kişi, çalışanlarının günde yaklaşık 100 kişiye adres tarifi yapmasından bunaldı. Müşteri gibi içeriye girerek daha sonra adres soran vatandaşlardan bıkan işyeri sahibi, çareyi kafeteryanın girişindeki tabelaya “Adres sormak 1 TL” yazmakta buldu. Adres sormak için kafeteryaya girmek isteyen vatandaşlar, işyerinin önündeki tabelayı görünce şaşkına dönüp adres sormaktan vazgeçmeye başladı. Kafeteryanın sahibi ise yazdıkları bu yazıdan sonra adres sormaya gelen vatandaşların azaldığını söyledi.

' Gelen giden adres soruyor ' diye uyarıyı yazdıklarını belirten işyeri çalışanı Ertuğrul Öztürk, ' Çok adres soruyorlar. Mesela Büyükdere Caddesini bile soruyorlar, bizde çok bunaldık. Bu yazıyı gören artık sormuyor. Olayı çözdük ' dedi.

Diğer bir çalışan da, ' Artık çok adres soran olmuyor. Arkadaşlar yazıyı yazdılar ama nadir de olsa geliyorlar ' ifadelerini kullandı. İşyerinin sahibi de, ' Arkadaşlar makara olsun diye yazmışlar ama bildikleri halde yine gelip patır patır soranlar oluyor. O tabelayı görmüyorlar bile şakasına yazıldı ' şeklinde konuştu.

Başka bir işyeri çalışanı ise, ' O yazıyı bizim motorcu arkadaşlar yazdı. Broşür dağıttıkları için adresleri daha iyi biliyorlar ' diye konuştu.

O esnada yoldan geçen Muharrem Teslim adındaki bir vatandaş ise, kafeterya çalışanlarından Engin Duman'a, ' Ben Point Otel ' e gideceğim ama adresi biliyor musunuz? ' diye sordu. Çalışan ise vatandaşa; ' Şimdi ağabey adres sormak ücretli. 1 lira karşılığında adres tarif ediyoruz ' yanıtını verdi.

Vatandaş da şaşkınlık içerisinde çalışana; ' Yapma ya, adres sormakta mı parayla oldu? ' diye tepki gösterdi. İşyeri çalışanı bunun üzerine; “Ağabey biz artık bıktık ' diye söyleyince vatandaş da; ' Ağabey o zaman insanlık bitmiş, valla bitmiş. Başka yere soracağım. Bulabilirsem geze geze bulacağım ' diyerek kafeteryadan ayrıldı.

9 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı