Borç parayla kendi işinin patronu oldu - ŞANLIURFA

- Ev hanımı Filiz Palalı'nın işlettiği lokanta - Filiz Palalı'nın eşi Aziz Palalı ile ev yemekleri yapması - Filiz Palalı'nın ev yemeklerini servis etmesi - Palalı ile röportaj - Aziz Palalı ile röportaj - Müşterilerden Murat Köseler ile röportaj - Şanlıurfa 'da borç parayla lokanta açarak iş hayatına atılan ev hanımı Filiz Palalı, hünerini lezzete dönüştürerek imkansızlıkların üstesinden gelmeye çalışıyor - İşletmeci Filiz Palalı: - "Burayı açarken 60 bin liradan fazla borç aldım, sıfırdan başladım. Elimde hiçbir şey yoktu. Fakat korkmadım, ailemin desteğiyle güzel bir iş yeri sahibi olduk" - "Kadınlarımız korkmasın, istediklerinde çok güzel şeyler başarabilirler. Evde oturmayla bir şey kazanılmıyor. Keşke daha önce çalışmaya başlasaydım"ŞANLIURFA (AA) - YASİN DİKME - Şanlıurfa 'da borç parayla lokanta açarak işletmeciliğe adım atan ev hanımı Filiz Palalı, hünerini lezzete dönüştürerek imkansızlıkların üstesinden gelmeye çalışıyor.Evli ve 4 çocuk annesi 52 yaşındaki Filiz Palalı, ailesinin çeşitli nedenlerle maddi sıkıntı yaşaması üzerine yemeklerini beğenen çevresindekilerin tavsiyesiyle yöresel ev yemekleri yapacağı lokanta açmaya karar verdi.Eşi Aziz Palalı'nın desteğiyle yakınlarından borç alan Palalı, Paşabağı Mahallesi'nde küçük bir dükkan kiralayarak hayalini gerçekleştirdi.Kazandığı parayla kısa sürede borcunun bir kısmını ödeyen Palalı, işini de büyüterek 5 kişiye iş imkanı sağladı.İşletmeci Palalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların istediği zaman her olumsuzluğun üstesinde gelebilme gücüne sahip olduğunu söyledi.

Ailece maddi sıkıntı yaşadıklarını, bu nedenle evde oturmak yerine çalışarak aile bütçesine katkı sağlamak istediğini dile getiren Palalı, şöyle konuştu:"Ailece 'neler yapabiliriz' diye düşünürken, komşularım ve çevremdekiler, 'yemeklerin çok güzel, niye bunları satmıyorsun' dediler. İmkanımız olmadığı için yakınlarımdan borç para ve altın aldım. Eşimle küçük bir yer kiraladım, daha sonra lokantaya çevirdim. Keşke bunu daha önce yapsaydım. Şu anda kendi iş yerimin sahibiyim. İşimizi güzel bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Gelen misafirler olumlu bir şekilde ayrılıyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Zorluklarla başladığım bu yolda inşallah başarılı olurum. Üniversitede okuyan iki çocuğum var, onların masrafını da ben karşılıyorum. Ev hanımıyken böyle güzel şeyler yapmaya başlamak mutluluk veriyor." - "Elimde hiçbir şey yoktu"Palalı, kadınlara eve kapanmamalarını tavsiye ederek, şunları anlattı:"Kadınların kendi başına, zorluk ve olumsuzluklara rağmen bir şeyler yapması çok güzel. Burada farklı insanlarla karşılaşıyoruz. Sosyalleşiyor insan. Yaklaşık bir yıl önce eve kapanık, fazla bir şey yapmayan bir insandım. Şu anda hayatta daha aktif hale geldim. Burayı açarken 60 bin liradan fazla borç aldım, sıfırdan başladım. Elimde hiçbir şey yoktu. Fakat korkmadım, ailemin desteğiyle güzel bir iş yeri sahibi olduk. Kadınlarımız korkmasın, istediklerinde çok güzel şeyler başarabilirler. Evde oturmayla bir şey kazanılmıyor. Keşke daha önce çalışmaya başlasaydım."Aziz Palalı da eşinin çok yetenekli olduğunu belirterek, iş yeri açmaya karar verince kendisine destek olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra lokantada eşine yardım etmeye başladığını dile getiren Palalı, "Yemekleri çoğu zaman birilikte yapıyoruz. Eşimin yemekleri çok güzel. Kendisi yemekleri yaparken ben de sunumuyla ilgileniyorum. Bazen de yöresel tatlılar yapıyorum. Kadayıfın birçok çeşidini kendi yaptığımız malzemelerle misafirlere sunuyoruz. Müşteriler çok beğeniyor." ifadelerini kullandı.Müşterilerden Murat Köseler de kentte yöresel ev yemekleri yapan iş yerleri sayısının çok az olduğunu belirterek, bu tür işletmelerin sayısının artması gerektiğini kaydetti.

İsaf Muhabir Allah Düşünür 

17 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı