Bodrum'da 'nartugan' kutlaması - MUĞLA

Bodrum'da "nartugan" kutlaması - MUĞLA - Gündoğan Mahallesi'nde "Nartugan" kutlamasına katılanlar - Etkinlik alanından görüntü - Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek'in etinlik hakkında bilgi vermesi - Yazar Sönmez Taner'in "Nartugan" isimli eserinden bölümler okunurken görüntü - Varillerde ve açık alanda yakılan ateş - Dans edip oynayanlardan görüntüMUĞLA (AA) - Muğla 'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen "nartugan" kutlamasına katılanlar, sahilde yakılan ateş etrafında dans edip, dilek ağacına çaput bağladı.Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneğince, Gündoğan Mahallesi sahilinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayıp, dilek diledi.Lokma tatlısı ve çorba ikramı yapılan etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte variller içerisinde ve açık alanda ateş yakıldı. Etkinliğe katılanlar, Bodrum ve farklı yörelerin eserlerinin seslendirildiği canlı müzik eşliğinde dans edip, gönüllerince eğlendi.Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "nartugan"ın, "günün yeniden doğuşu" ve "gün doğan" anlamlarına geldiğini söyledi.

Bugünün 21 Aralık olduğunu anımsatan Höcek, "Altaylardan gelen bir gelenek. O zamanlar en uzun gece, tüm gece boyunca güneşe kavuşmayı kutlarlarmış. Yemişler, tatlılar dağıtılır, bir bayram havasında kutlanırmış. Biz bu kutlamayı gündüz gerçekleştiriyoruz." dedi.
Kutlamada, Bodrum Halikarnas Forumu Üyesi Yazar Sönmez Taner'in "Nartugan" isimli eserinden bölümler okundu.Vatandaşlar, akşam saatlerine kadar devam eden ve yöresel ürün stantlarının da açıldığı etkinlikte eğlenceli anlar yaşadı.Kumbahçe sahilindeki etkinlikte ise halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunuldu, vatandaşa keşkek ikram edildi. Katılımcılar arasında yer alan "Zaliha" olarak bilinen şarkıcı Saliha Özgen de şarkılar seslendirdi.
Hayat Ağacı Dilek Ağacı Şarkıcı Halk Oyunları Bayram Havası 

Dilek Ağacı Hakkında
Hayat, herkese eşit davranmayabiliyor. Bazı kişilerin çok kolay ulaştıkları şeyler, bazıları için hayalden öte bir anlam taşımıyor. Bu çok basit bir ihtiyaç olsa bile… İşte “Dilek Ağacı” sayesinde her bölümde fiziksel, maddi vb. dezavantajından ötürü zorluklar yaşayan bireylerin kısa süre de olsa güzel zaman geçirmelerini sağlama amacındayız. Bu, kimi için evine yapılacak bir yardım olabilirken, kimi zaman da güzel bir mekanda eğlenceli zaman ge...
devamı
21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı