'Bizim ömrümüz de Mehmetçiğin olsun' - AKSARAY

"Bizim ömrümüz de Mehmetçiğin olsun" - AKSARAY - Huzurevi sakinlerinin örgü örmesi - Şaheste Kaş'ın konuşması - Zahide Seçkin'in konuşması - Huzurevi İş Uğraş Terapisti Ayşe Meltem Turgut'un konuşması - Huzurevi Müdürü Kenan Aktaş'ın konuşması - Huzurevi sakinlerinin televizyon izlemesi"Bizim ömrümüz de Mehmetçiğin olsun" - Aksaray 'da huzurevinde kalan ve ilerleyen yaşı nedeniyle yürüyemeyen 88 yaşındaki Şaheste teyzenin öncülüğünde bir araya gelen yaşlı kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için yılların izlerini taşıyan elleriyle atkı, boyunluk örüyor - Şaheste Kaş: - "Mehmetçiğimiz bizler için orada. Onlara çok dua ediyorum. Bizim ömrümüz de onların olsun. Onlar olmazsa biz bir şey yapamayız" - Abdulkadir Üçyıdız Huzurevi Müdürü Aktaş: - "Bütün milletimizin duyarlılığı gibi yaşlılarımız da gönülleriyle Mehmetçiğimizin yanında oldu. Bu da bizleri çok gururlandırdı"AKSARAY (AA) - Aksaray 'da huzurevinde kalan 88 yaşındaki yürüme engelli Şaheste teyzenin öncülüğünde bir araya gelen yaşlı kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na destek olmak için atkı ve boyunluk örüyor.Abdulkadir Üçyıdız Huzurevi'nde yaşamını sürdüren Şaheste Kaş, televizyondan takip ettiği Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçiklerden etkilenerek, onlara destek olmak için arkadaşlarını teşvik etti.Devletten aldıkları 175 liralık maaşla askerlerin üşümemesi için atkı ve boyunluk örmeye karar veren yaşlılar, durumu ilettikleri kurum yetkilileri tarafından da destek gördü.İki sandalyeyi bir araya getirerek uzanan ve elindeki örgü şişini bir an olsun bırakmayan Şaheste teyze ve arkadaşları, yılların izlerini taşıyan elleriyle ördükleri boyunluk ve atkıları, Afrin'deki Mehmetçiğe gönderecek.Şaheste Kaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nı televizyondan takip ettiğini belirterek, ordunun en yakın zamanda zafere ulaşacağını söyledi.

Harekata katılan askerlere her zaman dualarıyla destek verdiklerini belirten Kaş, "Mehmetçiğe destek olmak için arkadaşlarımla boyunluk örüyorum. Onlara çok üzülüyorum. Onların sayesinde yaşıyoruz. Mehmetçiğimiz bizler için orada. Onlara çok dua ediyorum. Bizim ömrümüz de onların olsun. Onlar olmazsa biz bir şey yapamayız. Kurban olayım onlara." diye konuştu.
- "Hepsini yavrum olarak görüyorum"Huzurevi sakinlerinden 75 yaşındaki Zahide Seçkin ise millet olarak her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:"Askerlerimize kurban olayım. Vatan sağ olsun. Onlar olmazsa burada yaşayamayız. Onları karda, kışta televizyonlarda gördüğüm için çok üzülüyor, çok ağlıyorum. Beş namaz vaktinin beşinde de onlara hayır dualarımı gönderiyorum. Allah onları analarına, babalarına, sevdiklerine kavuştursun. Mehmetçiğimize destek olmak için atkı örüyoruz. Çocuklarım taksın diye. Oralarda üşüyorlardır. Onlar vatanımız için göğüs geriyor. Allah onlara uzun ömürler versin. Benim ömründen de onlara versin. Benim çocuğum yok ama onların hepsini yavrum olarak görüyorum." - "Yaşlılarımız Mehmetçiğe destek olmak istedi"Huzurevi Müdürü Kenan Aktaş ise Zeytin Dalı Harekatı'na tüm Türkiye'deki vatandaşlar gibi huzur evindeki yaşlıların da destek verdiğini aktardı.Yaşlıların Mehmetçiğe destek olmak için kendilerine başvurduğunu anlatan Aktaş, şunları kaydetti:"Son günlerde yaşananlardan etkilenen yaşlılarımız oradaki askerlere katkı olarak 'ne yapabiliriz' diye karınca kararınca destek olmak istediler. Yaşlılarımızın küçük de olsa 175 lira değerinde devletimiz tarafından verilen maaşları var. 'Biz bununla ne yapabiliriz' dediler. 'Sembolik anlamı da olsa kaşkol örelim veya başka şeyler yapalım' diye talepte bulundular. Biz de olumlu karşıladık. Bütün milletimizin duyarlılığı gibi yaşlılarımız da gönülleriyle Mehmetçiğimizin yanında oldu. Bu da bizleri çok gururlandırdı."Huzurevi İş Uğraş Terapisti Ayşe Meltem Turgut, sürekli iç içe olduğu yaşlıların duyarlı davranışından dolayı çok gururlandıklarını vurgulayarak, "Yaşlılarımız şu anda askerlerimize karşı o kadar hassaslar ki. Bu durum hepimizi duygulandırdı." ifadelerini kullandı.
Yaşlı Kadın Yürüme Engelli En Yaşlı Kadın Uzun Ömür Namaz Vakti 

Uzun Ömür Hakkında
Alanında uzman konuklarla sağlık ve hayata dair her şey bu programda konuşulacak... Kilo problemlerinden kalp hastalıklarına, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilme yollarına ve birçok hastalığın teşhis ve tedavi yöntemlerini ekranlara getiriyor olacak…...
devamı
13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı