Bisikletleriyle Hong Kong'dan Hakkari'ye geldiler

- Dağların arasında bisiklet ile yol alırken - Çiften detay görüntü - Mağarayı gezen çift - Christophe Cormier ve Corinne Lai ile röportaj - Geçen yıl Fransa'dan Hong Kong'a giden Christophe Cormier ile arkadaşı Corinne Lai, buradan tandem bisikletlerle çıktıkları dünya turunda 15 bin kilometre katederek Hakkari 'ye ulaştı - Cormier: - " Hakkari çok güzel bir yer ve dağları çok büyük. Türkiye'de gezmek istediğimiz iller var. Bunlardan en önemlileri Mardin, Nevşehir, Antalya ve İstanbul"HAKKARİ (AA) - Geçen yıl Fransa'dan Hong Kong'a giden Christophe Cormier ile arkadaşı Corinne Lai, buradan tandem bisikletlerle çıktıkları dünya turunda 15 bin kilometre pedal çevirerek Hakkari 'ye geldi.Fransa'da yaşayan mühendis Cormier ile Lai çifti geçen yıl Hong Kong'a gitti.Buradan tandem bisikletlerle 17 Kasım 2017'de dünya turuna çıkan macera tutkunu Fransız çift, Çin, Myanmar, Nepal, Hindistan, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ülkeleri geçtikten sonra İran'dan Türkiye'ye giriş yaparak Hakkari 'ye ulaştı.Cormier, AA muhabirine, yaklaşık 15 bin kilometre pedal çevirerek geldikleri Hakkari 'nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiklerini, insanlarının çok misafirperver davrandığını anlatan Cormier, "Yolculuğumuzun bir yıl daha sürebileceğini tahmin ediyoruz. Çünkü gittiğimiz yerleri geziyoruz, değişik insanlarla tanışıp sohbet ediyoruz. Bizim için sıra dışı bir deneyim oluyor. Hakkari çok güzel bir yer ve dağları çok büyük. Türkiye'de gezmek istediğimiz iller var. Bunlardan en önemlileri Mardin, Nevşehir (Kapadokya), Antalya ve İstanbul. Sonra güzergahımızdaki ülkeleri gezerek Fransa'ya dönmek istiyoruz." dedi.
Lai ise Hakkari 'ye vardıklarında etrafı yüksek dağlarla çevrili kenti Himalayalar'a benzettiğini ve doğasına hayran kaldığını ifade etti.
Hakkari 'den sonra Mardin'e gitmek istediklerini anlatan Lai, ardından Kapadokya ve Antalya'yı gezip İstanbul üzerinden ülkelerine dönmek istediklerini dile getirdi.Temel ihtiyaçlarını bisikletlerinde taşıdıkları çantalardaki malzemelerden karşılayan ve geceleri çadırda geçiren Fransız çift, kentin doğal güzelliklerini de geziyor.
Güzergah İran Muhabir Bisiklet Dünya Turu 

6 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı