Binlerce Koyunun Çambaşı Yaylasına Yolculuğu Başladı

Ordu ' da havaların ısınmasıyla birlikte binlerce koyunun Çambaşı Yaylası'na yolculuğu başladı.Koyun sürüleriyle sabahın ilk ışığından, akşam saatlerine kadar yollara düşünen çobanlar 4 günün sonunda Çambaşı Yaylası'na ulaşıyor. Sürü sahibi Ali Ayvan, koyunlarını yaya olarak yaylaya götüren çobanların en büyük sorununun araçların geliş ve gidişlerinde koyunun içerisinden geçişi esnasında yaşandığını söyledi. Faruk Şenol, “680 koyunumuzla Beytamı Yaylası'na gidiyoruz. Yaylamıza yaklaşık yürüyerek 3 ila 4 gün arasında konaklayarak gidiyoruz. Allah izin verirse 5 ay yaylada kalacağız. Bu iş emeğimizin karşılığını azda olsa veriyor” dedi.
Çoban Köpeği Çoban Köpekleri Allah 


Adnan Gürsu, “Arkadaşımla birlikte Beytamı Yaylası'nda koyunları 5 ay boyunca birlikte yayacağız. Yolumuz 3-4 gün sürüyor. Konaklayarak yaylamıza ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ali Ayvan ise, “Bu yolculuğun en zor yanı araçların koyun sürülerinden yol alıp vermesinde sorun yaşanıyor. Koyunculuğun ayrı bir zevki vardır. Yürümesi eğlenmesi onun mis kokusu dağlarda meleşmesi ayrı bir güzelliktir” şeklinde konuştu.

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı