Bin 250 metrede doğa için yürüdüler - AFYONKARAHİSAR

- Bin 250 metrede doğa için yürüdüler - Öğrencilerden görüntü - Fidan dikimi - Yürüyüş görüntü - Orman bölge müdürü temel konuşmaBin 250 metrede doğa için yürüdüler - Afyonkarahisar 'da yaklaşık 600 kişilik grup, bin 250 metrede doğa için yürüdüAFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar 'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında bin 250 metre yükseklikteki Afyonkarahisar Koşu ve Yürüyüş Parkuru'nda doğa için yürüyüş düzenlendi.
Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Afyonkarahisar - Kütahya Karayolu'nun 7. kilometresinde bulunan bin 250 metre yükseklikteki parkurda gerçekleştirilen yürüyüş öncesi konuşan Temel, dünyada ve Türkiye'de toplumun ormandan beklentilerinin artarak çeşitlendiğini söyledi.

Ormanların sosyokültürel fonksiyonlarının daha da önem kazandığını dile getiren Temel, "Ormanların farklı işlevlerini göstermek, doğa ve orman sevgisini anlatmak, ormanlardan faydalanma konusunda bilinç düzeyini arttırmak gayesiyle 'İnsan için sağlık, sağlık için orman' temalı doğa yürüyüşü planlandı." diye konuştu.
Temel, Türkiye'nin dünyada orman varlığı arttıran ilk 10 ülke arasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"1973 yılında ülkemizin yüzde 26'sı orman iken, son yapılan planlamalarla ülkemizin yüzde 28,6'ı ormanlarla kaplıdır. Orman Genel Müdürlüğü olarak 2023 yılı hedefi orman varlığını yüzde 30'lara çıkarmaktır. Afyonkarahisar 'ın ise orman varlığı önceki yıllarda yüzde 16 iken, yapılan ağaçlandırmalarla yüzde 20'ye çıkarılmıştır. Bu da İç Anadolu mıntıkasındaki bir il için önemli bir rakamdır."Konuşmanın ardından Tutulmaz ve protokol üyeleri, fidan ve lavanta dikimi yaptı.Şapka ve bayrak dağıtılan katılımcılar, 3 kilometrelik yürüyüş parkurunda yürüdü.Yürüyüşün ardından öğrenciler için ormanı anlatan tiyatro gösterileri sunuldu.
Karahisar Şili Öğrenciler 

23 Mart 2019 Cumartesi günü yayınlandı