Beyoğlu’nda ‘Rabia Günü’ Yürüyüşü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle Genç Memur Sen üyeleri, Beyoğlu ' nda “Gençler darbeye direniyor” yürüyüşü gerçekleştirdi.
Galatasaray Meydanı Mustafa Yılmaz Abdurrahman Dilipak İnsan Hakları Doğu Türkistan 


Ortodoğu ve Avrupa ülkelerinden yabancı aktivistlerin de aralarında yer aldığı grup, Beyoğlu Tünel Meydanı ' ndan başlayarak Galatasaray Meydanı ' na yürüdü. Çevik kuvvet timlerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde, Mısır ve Türk bayrakları açıldı. Yerli ve yabancı yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşünün sonunda bir açıklama yapan Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz, dünyada Müslümanların gördüğü baskı ve zulümlere dikkat çekti. Yılmaz, “Ey insanlık; bugün 14 Ağustos 2014. Hürriyete sınırsızca aşık Esma ' ların Rabia Meydanı ' ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazdan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır ' da darbeci Sisi ' nin, Suriye ' de cani Esed ' in, Gazze ' de katil İsrail ' in, Doğu Türkistan ' da vahşi Çin ' in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin” diyerek katliamlara dikkat çekti.

Rabia Yürüyüşü ' ne katılarak eyleme destek veren gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise, Mısır ' da yaşanan darbenin ardından Uluslararası İnsan Hakları İzleme Komitesi ' nin dün yayınlanan raporunu eleştirdi. Dilipak, “Dün, Uluslar arası İnsan Hakları İzleme Komitesi bir yıl sonra nihayet Mısır ' daki katliamı bir rapora dönüştürdü. Eğer bu timsahın gözyaşları değilse, şimdi Amerika ' dan, Avrupa ' dan bu rapor çerçevesinde yeni adımlar atılmasını bekliyoruz. Yoksa bizi kandırmak için, gönlümüzü almak için kağıtlara yazılı siyah kelimelerden ibaret bir rapor olacaksa bu, alın raporunuzu başınıza çalın” diye tepki gösterdi.

Yaklaşık 1 saat süren eylem, olaysız şekilde sona erdi.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı