Avcılardan yaban hayvanlarına yem desteği - ŞANLIURFA

- Yemlerin araçtan indirilmesi ve görevliler - Görevliler ve avcıların karla kaplı alanda yemleri dağıtması - Avcı ve görevlilerden detaylar - Balyaların açılarak çevreye dağıtılması - Dernek başkanı Şehmus Güzen'in konuşması - Avcı İmam Karabalık'ın konuşmasıŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa 'nın Siverek ilçesinde, avcıların katılımıyla Karacadağ eteklerindeki yaban hayvanlarına yem desteğinde bulunuldu.Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekipleriyle irtibata geçen Siverek Avcılık ve Atıcılık Derneği üyeleri, yaban hayvanlarına yem bırakma taleplerini iletti.Yanlarına yemleri alan ekipler, yaban hayvanlarının yoğun bulunduğu Karacadağ eteklerinde avcılarla bir araya geldi. Burada yem balyalarını omuzlarına alan avcılar ve görevliler, kar kalınlığının yer yer bir buçuk metreyi bulduğu bölgelere yem bıraktı.Dernek Başkanı Şehmus Güzen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışın Karacadağ bölgesine aralıklarla kar yağdığını söyledi.

Kar kalınlığının fazla olması nedeniyle yemlerin dağıtımında zorlandıklarını ifade eden Güzen, yemleri hayvanların yoğun görüldüğü bölgelere bıraktıklarını belirtti.
Karın bitki örtüsünün üstünü kapatması nedeniyle hayvanların açlık sorunuyla karşı karşıya kaldığını anlatan Güzen "Onlarla zor şartlarda yaban hayvanları için yem dağıttık. Doğa koruma ekipleriyle her yıl böyle çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Hepimiz belgeli avcıyız. Lütfen hiç kimse kaçak avcılık yapmasın, nesli tükenen hayvanları avlamasın, kurallara uysun." dedi.
Avcı İmam Karabalık da yaban hayvanlarının da birer canlı olduğuna dikkati çekerek, ellerinden geldikçe hayvanlara yem desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi.Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü görevlileri ise ağır geçen kış şartları nedeniyle belirli aralıklarla yem bırakma çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kar Kalınlığı Kaçak Kaçak Avcı Avcılık Hayvan 

16 Ocak 2019 Çarşamba günü yayınlandı