Atatürk'ün Silvan'a Gelişinin 97. Yıldönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 14 Nisan'da Diyarbakır ' ın Silvan ilçesine gelişinin 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Silvan ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk evinde kutlama töreni düzenlendi.
Cumhuriyet Kurtuluş Savaşı Jandarma İstiklal Marşı Mustafa Kemal Atatürk 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Kaymakam Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci, Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Terzi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, daire amirleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Evi'nde yapılan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Özge Demir yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunurken, müzik öğretmeni Duycan Dulkadir yönetiminde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk oratoryosu ile Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Törene katılanlar daha sonra Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan'da 16. Kolordu Komutanlığı görevi süresinde kaldığı Üstünler Konağı'nı ziyaret etti.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı