Asma Ağacında Üzüm Yerine Badem Çıktı

Manisa ' nın Saruhanlı İlçesindeki 30 dekarlık bağ arazisindeki bir asmanın gövdesinde 4 yıl önce kendiliğinden yetişen badem ağacı, ilk meyvesini verdi.Saruhanlı ' nın Yılmaz Mahallesi'nde yaşayan Süreyya Kıyak ' ın Çay Kıyısı mevkisinde bulunan bağında, eşine nadir rastlanabilecek bir doğa olayı gerçekleşti. Bağdaki asmaların birinin gövdesinde, toprakla doğrudan hiçbir teması olmadan 4 yıl önce ortaya çıkan badem fidanı, büyüyüp yetişerek meyve vermeye başladı.
Tarım Tarım Bakanlığı 


Kıyak, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, asmanın gövdesinde yetişen badem ağacını 4 yıl önce fark ettiğini ve fırsat buldukça suladığını belirtti. Toprakla teması olmadığı için zamanla kuruyup gider diye düşündüğü badem fidanının 4 yıl içinde büyüyüp ağaç haline geldiğini ifade eden Kıyak, şöyle dedi: “Badem ağacının bu yıl meyve verdiğini görünce çok şaşırdım. Badem fidanını ilk kez 4 yıl önce fark etmiştim. Bunu biz kendimiz ekmedik. Bir kuşun buraya bu ürünün tohumu bırakmış olabileceğini düşünüyoruz. Sonra fidan büyüyüp ağaç oldu, bu yıl da meyve verdi. Şaşkınlık içindeyiz.”

Çiftçi Enez Ulusöz ise, böyle bir olaya ilk kez şahit olduğunu belirterek, “Deyim yerindeyse üzüm badem verdi” diye konuştu.Ziraat mühendisleri de, badem ağacının gerekli olan gıdayı asmanın gövdesinden alarak büyümüş olabileceğini ifade etti.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı