Aşçıların zorlu ramazan mesaisi - BİTLİS

- Aşçıların yemek yapmalarından detaylar - Aşçılardan Abdurrahman Özdemir ile röportaj - Aşçılardan Aydın Şenol ile röportaj - Evlere götürülen yemeklerin hazırlanmasından detaylarAşçıların zorlu ramazan mesaisi - Bitlis 'te aşçılar ramazanda ocakların etkisiyle oluşan 50 - 60 derece sıcaklıkta her gün 2 bin kişi için yemek hazırlıyor - Aşçı Abdurrahman Özdemir: - "Havanın sıcak olduğu günlerde kazanların buharı ve tüplerin sıcağıyla neredeyse 60 dereceye kadar sıcak oluyor. Sıcakta kalsak bile bu mübarek ramazan ayında ibadetimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" - Aşçı Aydın Şenol: - "Çok gurur duyuyoruz. İşimizi çok severek yapıyoruz. Her işin bir zorluğu var. Bu yıl havalar çok sıcak değil ama çalıştığımız yer çok sıcak. Kan ter içinde kalıyoruz"BİTLİS (AA) - AHMET OKUR - Bitlis 'te aşçılar ramazanda ocakların etkisiyle oluşan 50 - 60 derece sıcaklıkta her gün 2 bin kişi için yemek hazırlıyor. Bitlis Belediyesi, Kızılay ve Bitlis li iş adamlarının desteği ile kentte her gün 2 bin kişi için iftar yemeği hazırlanıyor.Aşçılar yemekhanedeki ocakların da etkisiyle oluşan 50 - 60 derece sıcaklıkta oruçluyken ramazanda yoğun mesai harcıyor.Sabah erken saatlerde işe başlayan aşçılar büyük emekler vererek iftar sofraları için yemeklerini hazırladıktan sonra, saat 22.00'ye kadar ertesi gün için hazırlık yapıyor.Aşçıların yaptıkları yemekler bir taraftan iftar çadırlarına gönderiliyor bir taraftan da ihtiyaç sahibi 500 kişinin evlerine ulaştırılıyor.Aşçılardan Abdurrahman Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün 2 bin kişilik yemeği 3 aşçı ve aşçı 4 yardımcısı ile hazırladıklarını söyledi.

Her gece bir sonraki günün hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Özdemir, şöyle konuştu:"Sebzeleri, etleri ve tüm malzemeleri hazırlayarak bazılarını suya bırakıyoruz. 2 bin insana yemek vermek bizim için bir şeref ve gururdur. Havanın sıcak olduğu günlerde kazanların buharı ve tüplerin sıcağıyla neredeyse 60 - 70 dereceye kadar sıcak oluyor. Sıcakta kalsak bile bu mübarek ramazan ayında ibadetimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Yemeği en kaliteli şekilde yapmaya çaba gösteriyoruz."Aşçılardan Aydın Şenol ise ramazanda sabah 07.00'den gece 22.00'ye kadar yoğun bir mesai harcadıklarını ifade etti.
Her gün farklı bir yemek yaptıklarını anlatan Şenol, "Halkımıza hizmet sunuyoruz. Çok gurur duyuyoruz. İşimizi çok severek yapıyoruz. Her işin bir zorluğu var. Bu yıl havalar çok sıcak değil ama çalıştığımız yer çok sıcak. Kan ter içinde kalıyoruz. Bu sıcak ortama rağmen ibadetimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Ramazan Ayı İftar Yemeği Yoğun Mesai İftar Çadırları Muhabir 

8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı