Aracınız Kışa Hazır Mı?

Araç servis firmaları, kış bakımlarının araçlar için çok önemli bir husus olduğuna dikkat çekerek, kış bakımlarının havalar soğuduğundan itibaren yapılması gerektiğini söyledi.
Yağmurlu Kar Yağışı 

Sürücülere önerilerde bulunan Bozüyük Otomotiv Servis Müdürü Alpaslan Şit, “Kışlık bakım sürücülerin araçlarını sorunsuz bir şekilde kullanmaları için çok önemlidir. Sürücülerin kışlık bakımlarda özellikle lastiklerini kontrol ettirerek yağ ölçümlerini ve antifriz ölçümlerini yaptırmaları gerekir. Bizler sürücülere araçlarının tüm bakımlarını servislerde yaptırmalarını da öneriyoruz” dedi.

Şit, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmayan sürücülerin, özellikle soğuk havalarda araçlardan yakıtların donması, sabahları araçlarını çalıştırmak istediklerinde akülerin araçları çalıştırmaması gibi sorunlarla karşılaşabileceklerini de belirtti.

“SÜRÜCÜLER KIŞLIK LASTİĞİNİ ZORUNLULUKTAN DEĞİL, CAN GÜVENLİKLERİNDEN DOLAYI TAKTIRMALIDIRLAR”

Bu yıl uygulanmaya konulan zorunlu kışlık lastik uygulamasına değinen Şit, “Sürücüler araçlarına kışlık lastiği zorunluluktan değil, can güvenlikleri için taktırmalıdırlar. Çünkü araçların yolda tutunmasını sağlayan lastiklerdir ve lastikler ne kadar iyi ise ne kadar kaliteli ise aracın yolda tutunması ve hareket etmesi de o kadar iyidir. Yapılan zorunlu kışlık lastik düzenlemesinde de araçların cinslerine göre çeşitli yaptırımlar uygulanacaktır. Ama sürücüler araçlarına kışlık lastikleri zorunluluktan ötürü değil, kendilerinin sevdiklerinin güvenlikleri için taktırmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

“KAR LASTİKLERİNİN KAR YAĞDIĞINDA DEĞİL, HAVALAR SOĞUMAYA BAŞLADIĞINDAN İTİBAREN TAKILMASI GEREKİR”

Şit, kar lastiklerinin kar yağdığında değil, havalar soğumaya başladığında takılması gerektiği aktararak, “Halk arasında bir bilinç var, kar lastiği, kış lastiği kar yağdığında takılır diye. Bu yanlış. Kar lastiği, kış lastiği havalar soğumaya başladığında takılır. Yağmurlu havalarda kar lastiğinin takılı olması gerekir. Yani ısının düşmesiyle birlikte normal mevsim lastiklerinin özelliği kayboluyor ve haliyle yol tutuşu yüksek ola lastiklerin kullanılması gerekiyor. Bu yüzdende sürücülerin havalar soğur soğumaz kışlık lastiklerini takmaları gerekiyor. Şuanda da havalar soğudu, karın yağmasını beklememek gerekiyor” diye konuştu.

11 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı