Antalya'da sanat çalıştayı düzenlendi

- Ressamların çalışmalarından görüntüler - Detaylar - Heykeltıraş ve Ressamların detay çalışmaları - Alternatif turizm işletmecisi Tolga Özgüven ile röportaj - Ressam Adil Ocak ile röportaj - Ankara Gazi Üniversitesinden heykeltıraş Azimet Karaman ile röportaj - DetaylarANTALYA (AA) - Antalya 'nın İbradı ilçesinde "Ulusal Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştayı" düzenlendi.
Ormana Mahallesi'nde düzenlenen çalıştayda, 14 ressam, 2 heykeltıraş yöreye uygun düğmeli evler, yılkı atları gibi eserleri çizdi, sedir ağacından yaban keçisi ve kartal heykelleri yaptı.Alternatif turizm işletmecisi Tolga Özgüven, burada yaptığı konuşmada, Ulusal Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştayı'nı beşinci kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İbradı ve Akseki bölgesini Türkiye'ye, dünyaya tanıtmak istediklerini vurgulayan Özgüven, "Bu kapsamda her yıl bir sanat çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen hocalarımızı Ormana'da misafir ediyoruz. Ressamlar, heykeltıraşlar ve farklı dallardaki çok değerli hocalarımız burada bir hafta süreyle kalıp sanatlarını icra ediyor. Bu kapsamda da bölgeyi bütün sanat camiasına tanıtıyoruz." diye konuştu.
Ressam Adil Ocak da Toroslardaki Ormana, İbradı ve Ürünlü'nün turizme açılması için buranın örf ve adetlerini tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.
Sanatın bir ülkenin en önemli temel taşlarından bir tanesi olduğuna değinen Ocak, sanatla turizmi birleştirerek, eserlerini ortaya koyduklarını kaydetti.
Ankara Gazi Üniversitesinden heykeltıraş Azimet Karaman ise sedir ağacından kartal yaptığını anlatarak, bölgenin turizm açısından önemli olduğunu belirtti.

Ressam Düğmeli Evler Keçi Gesi Yaban Keçisi 

4 Eylül 2018 Salı günü yayınlandı