Ankara Hava Durumu 12.12.2013 (Selay Dilber Hava Raporu)

Ankara Hava Durumu raporu 12 Aralık 2014, Ankara'da hava nasıl olacak, Ankara'da hava durumunu öğrenmek için doğru yerdesiniz!.Ankara'da iki gündür etkili olan kar yağışı ardından Meteoroloji'den önem açıklamalar yapıldı. Ankara hava durumu nasıl olacak? Ankara'da kar kaç gün etkili olacak? Ankara'nın 5 günlük Ankara hava durumu raporu ve Ankara hava durumu ile ilgili detayları beyazgazete.com'dan takip edebilirsiniz.
Meteoroloji Büyükşehir Belediyesi Ankara Valiliği 


Ankara Valiliği, meteorolojik değerlendirmelere göre bölgede ani sıcaklık düşüşleri nedeniyle buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğini hatırlatarak, vatandaşları uyardı.Ankara Valiliği'nin açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından meteorolojik şartlar nedeniyle şehirde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması ve vatandaşların genel hayatını etkileyecek ve mağdur edilecek bir durumun ortaya çıkmaması için 132 özel donanımlı kar küreme aracı, 50 adet özel donanımlı kamyon, 135 damperli kamyon, 43 ekip aracı, 22 grayder, 44 loder-beko loder, 22 dozer ve 2500 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, 50 bekleme noktasında 40 bin ton tuz stoklandığı vurgulandı.



EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Mülki hudutları dahilinde, köylerde ve kırsal alanda yaşayan vatandaşların genel hayatını etkileyecek ve mağdur edebilecek bir durumun ortaya çıkmaması bakımından da Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekipte; 26 grayder, 26 kepçe, 45 kamyon, 2 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi, 230 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının sürdürüldüğü vurgulanan İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek üzere 80 ton solüsyon (don önleyici ve buz çözücü) ile 150 ton tuzlu karışım stoğunun kullanılacağı belirtildi.

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

Valilik, bölgede ani sıcaklık düşüşleri nedeniyle meydana gelebilecek don ve buzlanmadan dolayı ilgilileri ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyarılması ile başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin; öğrencilerin sağlıkları ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almalarını isteyerek, sürücülerin araçlarına kar tipi lâstikleri takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları ile vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olabileceği tavsiye edildi.

Açıklamanın sonunda, ani sıcaklık düşüşlerine dayalı meteorolojik durum ve gelişmeler nedeniyle genel hayatı olumsuz etkileyebilecek durumların meydana gelmemesi bakımından Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından gelişmelerin dikkatle ve aralıksız izlendiği belirtildi.

12 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı