Altın Palet Türkiye Sualtı Görüntüleme Şampiyonası - MUĞLA

- Dalış teknesinden görüntü - Yarışmacılardan görüntüler - Yarışmacıların hazırlık yapıp suya atlayış görüntüleri - TSSF Sualtı Görüntüleme Teknik Kurul Başkanı Asım Dumlu ile röportajAltın Palet Türkiye Sualtı Görüntüleme Şampiyonası - Muğla 'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen yarışmada su altı güzellikleri görüntüleniyorMUĞLA (AA) - Muğla 'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Altın Palet Türkiye Sualtı Görüntüleme Şampiyonası ilçenin su altı güzelliklerini ortaya çıkaracak.Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) düzenlenen şampiyona, Bodrum açıklarında başladı.
Farklı illerden gelen yarışmacılar, 4 noktada dalış yaparak en güzel video ve fotoğrafı çekmeye çalıştı.TSSF Sualtı Görüntüleme Teknik Kurul Başkanı Asım Dumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın video ve fotoğraf olarak iki ana dalda yapıldığını belirtti.
Fotoğraf dalında, balık, makro, konulu makro, geniş açı ve modelli geniş açı olmak üzere 5 kategoride değerlendirme yapılacağını aktaran Dumlu, şu bilgileri verdi:"Yarışmacılar 2 gün boyunca 4 dalış yapıyorlar. Şampiyonaya serbest dalıcılarla birlikte 73 yarışmacımız katıldı.
Bunların 35'i dalış eşi. Dalış noktalarımız 'büyük reef', 'küçük reef', 'pınar 1 batığı' ve 'SG - 155 batığı'. Bu iki batık daha önce yapay resif olarak batırılmış batıklar. Bunlar dalış turizmi ve balıkların yaşaması için doğal bir ortam sağlıyor."Şampiyonada Bodrum'un su altı güzelliklerini de görüntüleyecek yarışmacılar, ilk dalışlarında farklı çekimler yaptıklarını ifade etti.
Yarın Bodrum açıklarında devam edecek şampiyona, cumartesi günü ödül töreniyle sona erecek.
Yarış Dalış Turizmi Ödül Töreni Muhabir Şampiyon 

11 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı