Adıyaman'a yılın ilk Güney Koreli turist kafilesi geldi

- - Güney Korelilerin uçaktan inmeleri - Adıyaman İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ve Türk Hava Yolları Adıyaman - Satış Müdürü Muhammed Akif Hamidi'nin konuşmalarıADIYAMAN (AA) - Adıyaman 'a sezonun ilk turist kafilesi Güney Kore'den geldi.Güney Kore'den Adıyaman Havalimanı'na gelen 24 kişilik turist kafilesi İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ve Türk Hava Yolları Adıyaman Satış Müdürü Muhammed Akif Hamidi tarafından karşılandı. Turistlerin kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecekleri öğrenildi.Ekinci, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm alanında önemli bir gün yaşadıklarını söyledi.

Türk Hava Yolları Adıyaman Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürüttüklerini aktaran Ekinci, "Bu çalışmaların neticesinde ilk kez yurt dışından direk Adıyaman Havalimanı'na turist kafilesi Güney Kore'den geldi. Bugün 24 kişi geldi fakat bundan sonraki grup 50 kişilik olacak ve bu gruplar sürekli artarak devam edecek." dedi.
Ekinci, Güney Kore'de Türk Hava Yolları ile özel bir şirket arasında bu yıl bin 680 kişilik grubun Adıyaman 'a gelmesi konusunda anlaşma yapıldığını belirterek, bu sezon turizmde artış olacağını kaydetti.
Türk Hava Yolları Adıyaman Satış Müdürü Muhammed Akif Hamidi ise Adıyaman 'a özellikle Uzak Doğulu turistlerin gelmesini arzu ettiklerini belirtti.
Bugün Güney Koreliler ilerleyen zamanlarda Tayland, Japonya ve Çinli grupların Adıyaman 'a geleceğini aktaran Hamidi, "Geçen yıl yaptığımız çalışmalar bu yıl meyvesini vermeye başladı.
Biraz sabretmek gerekiyor. Adıyaman , kültür ve turizm şehridir. Çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Turist Kafilesi Yurt Dışı Şili 

14 Mayıs 2019 Salı günü yayınlandı