7. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu

Osman Gaziyi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen 7. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu renkli görüntülere sahne oldu.
Hacivat ve Karagöz Kayhan Mustafa Dündar Ali Haydar 


Osmangazi Belediyesi'nin tertiplediği halk ve maraton koşusuna çok sayıda yabancı sporcunun da bulunduğu 2 bin kişi katıldı. Saltanat Kapı surlarında start alan yarışlarda profesyonellerde parkur uzunluğu 15 bin metre, halk koşusunda ise 4 bin metre olarak belirlendi. Eşofmanlarını giyerek aileleriyle birlikte koşunun başlayacağı yere gelen Bursalılar, yarışma öncesi ısınma hareketleri yaptı. Halk koşusuna katılan engelli vatandaşlar dikkat çekti. Azimleriyle herkese taş çıkartan engelli vatandaşlar herkes tarafından alkışlandı. Bebek arabası ile yarışa katılan bir çift ise dikkat çekti. Tarihi kent koşusunun 2004'de başladığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ' Bugünde kutlanıyor. Bursa'ya has bir organizasyon. Tarihi kent koşusu Türkiye'de sadece Bursa'da var. Tarihi bölgeleri geçerek şehrin öne çıkan simgeleri önünde koşuyoruz. Bunun aksamaması için desteğimizi veriyoruz. Bütün Bursa burada ' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı koşuda, Karagöz ve Hacivat'ın gösterileri ilgi odağı oldu. Start çizgisine gelen sporcular, yarışmanın başlamasıyla koşuya başladı. Saltanat Kapı'dan başlayan koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşimişcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahından ilerleyerek Fetih Kapısı'nda son buldu.

Maraton koşusunda Elazığ'dan Ali Haydar Tokgöz 44 dakika 30 saniyelik derecesiyle birinci, Kenyalı Elphas Kimaru Ruto ikinci, Semihy Tum ise üçüncü oldu. Bayanlarda ise Ümmü Kiraz birinci, Bahar Doğan ikinci, Nilay Esen üçüncü oldu.
16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı