57 Yaşındaki Kadının Off-Road Tutkusu

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 57 yaşındaki Gönül Şimşek isimli kadın Off-Road tutkusu ile görenleri şaşırtıyor. Erkeklerin bile kullanmaya cesaret edemediği Off-Road aracıyla yarışlara hazırlanıyor.
Off Road Karadeniz 


Rize ' nin Ardeşen ilçesinde Ardeşen Off-Road kulübünün en yaşlı üyesi olan 57 yaşındaki Gönül Şimşek, 14-15 Temmuz da Ardeşen ' de düzenlenecek olan Off-Road yarışlarına hazırlanıyor.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Off-Road yarışlarında bayanların da yarıştırılacağı duyurulunca, Rizeli birçok bayan kendini Off-Road pistine attı. Günlerce aralıksız bir şekilde yarışlara hazırlanan onlarca bayan sürücü, ilk defa tanıştıkları Off-Road sporu ile adrenalini doruklara taşıyorlar. Yarışlara katılmayı amaçlayan en iddialı isim ise 57 yaşındaki Gönül Şimşek. 25 yıldır araç kullanan Gönül Şimşek, şans eseri Off-Road pistinde hazırlık yapan araçları görünce kendisinin de heves ettiğini belirterek “Yarışlara katılmak istedim. Ardeşen Off-Road kulübünden yarışmaya katılmak için onay aldıktan sonra çalışmalara hızlı bir şekilde başladım. İlk denediğimde içimde tarifsiz bir heyecan meydana geldi ama yavaş yavaş alıştım. Yarışlara öyle hazırlanıyorum ki Ard-Off ' un şampiyonluk kupasını ben kaldıracağım” dedi.

Organizasyonla ilgili açıklama yapan Ardeşen Off-Road Kulübü Başkanı Hakan Kurnaz ise “Ardeşen Off-Road Kulübünce 14-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Off-Road yarışlarının ilk günü bayanlar, 2. günü ise erkekler kendi aralarında yarışacak. Düzenlenecek olan yarışlara İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden ve Türkiye ' nin dört bir yanından birçok Off-Road yarışçısı katılacak. Yarışların bölge turizmine önemli derecede katkısı olacağına inanıyoruz. Bu yarışları geleneksel hale getirmek için bugünden temellerini atıyoruz. Yarışlarımızın en önemli kısmının bayanlar etabı olacağını bekliyoruz. Karadeniz kadını her şeyde olduğu gibi Off-Road kategorisinde de yeteneğini ortaya koyacak” diye konuştu.
1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı