55. Uluslararası Antalya Film Festivali - 'Bir Aile İşi' filminin gösterimi - ANTALYA

55. Uluslararası Antalya Film Festivali - "Bir Aile İşi" filminin gösterimi - ANTALYA - 55. Uluslararası Antalya Film Festivali afişleri - Bir Aile işi Filmini başrol oyuncusu Lily Franky'in konuşması 55. Uluslararası Antalya Film Festivali - Festival kapsamında, "Bir Aile İşi" adlı film sanatseverlerle buluştu - Filmin başrol oyuncusu Lily Franky: - "Filmde, önemli olan aile bağı mı yoksa kan bağı mı onu ortaya koymaya çalıştık"ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, "Bir Aile İşi" adlı yarışma filminin gösterimi yapıldı.Yönetmen ve senaristliğini Kore - eda Hirokazu'nun yaptığı Bir Aile İşi filmi, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülü alan filmin iki saat süren gösteriminin sonunda başrol oyuncusu Lily Franky, izleyicilerin sorularını yanıtladı.Oyuncu Franky, filmde Osamu ismiyle küçük soygunlarla ayakta kalabilen yoksul bir aile babasını canlandırdığını söyledi.

Oğluyla mağazada hırsızlık yaptıktan sonra eve giden sokakta üşür halde küçük bir kız çocuğu bulmalarıyla filmin başladığını anlatan Franky, ailenin 6 kişilik olduğunu ama bu aileden hiçbirinin birbiriyle kan bağının bulunmadığını belirtti.
Senaryonun iki yıl önce kendisine geldiğinde çok beğendiğini vurgulayan Franky, "Filmde, önemli olan aile bağı mı yoksa kan bağı mı onu ortaya koymaya çalıştık. Bazen kan bağ olsa da bakıyorsunuz aile paramparça veya kan bağı olmayan bir ailenin de çok mutlu bir şekilde bir arada yaşayabildiğini görebiliyoruz. Yönetmen de bu çelişkiyi filmde yansıtmaya çalıştı." dedi.
Japonya'daki aile kültüründe kan bağına büyük önem verildiğini dile getiren Franky, filmin bir sahnesinde senaryoya göre sahte aile bireylerinin çocuğu terk ederek kaçmaya çalıştığını, bir oyuncu olarak kendisinin de bu sahneye şaşırdığını ifade etti.
Yönetmenin izleyiciye çok güvendiğini dile getiren Frank, "Yönetmen Kore - eda'nın filminde çok soru işaretleri oluyor ve bunu seyircinin tamamlamasını istiyor. Hatta son sahnede kız çocuğunun 'baba' diye seslenme sahnesini kesmiş ve seyircinin bu boşluğu hayal dünyasına göre doldurmasına bırakmış." diye konuştu.
Filmdeki çocukların bir şey çalmadan önce elleriyle bir ritüel yaptığını, yönetmenin bunun çocuklara şans getireceğine inandırdığını anlatan Frank, çocukların Cannes Film Festivali'nde elleriyle hareketi yapmadan kırmızı halıdan geçmediklerini kaydetti.

Yarış Soygun Kırmızı Halı Kız Çocuğu Hırsız 

5 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı