4. Ulusal Aşçılık Kampı başladı - BOLU



: - Ulusal Aşçılık Kampı - ASOMDER Başkanı Demirçakmak'ın konuşması Bolu 'da 4. Ulusal Aşçılık Kampı Başladı.BOLU (AA) - Bolu 'nun Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Kampüsü'nde 4. Ulusal Aşçılık Kampı, yurt içinden 230 katılımcı ile başladı.
Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER) Başkanı Levent Demirçakmak , AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp ateşinin yakılmasıyla kampın başladığını, kampın bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini söyledi.

"Türkiye'deki bütün Gastronomi ve Aşçılık Programları olan okullarımızı davet ediyoruz" diyen Demirçakmak, "Onlara burada bir hafta boyunca temel eğitimler vermeye çalışıyoruz. Bulgurdan pirince, sushiden kuzuya, danadan tavuğa, ördeğe gibi çeşit çeşit eğitimlerimiz var." diye konuştu.
Demirçakmak, eğitimlerde yaklaşık olarak 1.5 ton beyaz et, 1 ton kırmızı et, deniz ürünleri, çeşit çeşit yine mutfak ürünleri kullandıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz geldikleri için çok mutlu. Eğitmen şeflerimiz Türkiye'nin en iyi işletmelerinde, restorantlarında, otellerinde şeflik yapan Mengen Aşçılık Lisesi değerli mezunları." şeklinde konuştu.
Kampa ilginin fazla olduğuna dikkat çeken Demirçakmak, "Kampta, Türkiye'den 56 üniversite, 72 bölümden toplam 230 katılımcı bulunuyor. Bunlara aynı zamanda Abant İzzet Baysal Üniversitesinin 250 Öğrencisi yardım ediyor. Ayrıca 70 öğretim görevlisi ve şefimiz burada çocuklara eğitim veriyor. Öğrencilerle beraber. Aynı zamanda okulların öğretim görevlilerini de davet ettik. Onlarda aynı şekilde burada eğitimler veriyor." dedi.
Demirçakmak, kampı bir hafta ile sınırlamamak gerektiğini anlatarak, "Burada edinmiş olduğu bilgilerle, tecrübelerle, tanışmış oldukları şeflerle sektörel bağlantıyla bir yıla kadar yayabiliyoruz bu süreyi. Bu süresinde hem burada öğrendikleriyle hem okudukları bağlantılarıyla okullara davet ederek o şefleri sektörün temsilcilerini çok verimli şekilde eğitime katkıda bulunuyoruz. Amacımız zaten ''Daha Güçlü Bir Aşçılık Eğitimi İçin' sloganı, bu sloganın içini düzgün bir şekilde doldurduğumuzu düşünüyoruz." dedi.

Mutfak Ürünleri Astronomi Muhabir Öğretim Görevlisi Kırmızı Et 

23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı