38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı - İSTANBUL

- Genel görüntüler - Konuşmalar - Açılış yapılması38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen 38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Sultanahmet'ten sonra Büyük Çamlıca Camisi avlusunda da açıldıİSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Sultanahmet'ten sonra Büyük Çamlıca Camisi avlusunda da kitapseverlerle buluştu.Sulltanahmet Meydanı'nda düzenlenen fuarın kapıları bugün açıldı. Etkinliğin bu yıl İstanbul 'daki ikinci konumu ise Büyük Çamlıca Camisi oldu.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Büyük Çamlıca Camisi avlusundaki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Kur'an'ı Kerim'de Allah'ın, Hazreti Muhammed'e gönderdiği vahyin isminin, zaman zaman kitap olarak geçtiğini söyledi.

Erbaş, şöyle konuştu:"Medeniyetimizin, inancımızın kitabının ilk ayetlerine baktığımız zaman şu anda yaptığımız işi bize emrediyor adeta. 'Yaradan Rabb'inin adıyla oku' diye başlıyor ilk ayetler. Bu emirler doğrultusunda daha çok okumamız, öğrenmemiz, daha çok öğretmemiz gerekiyor. Hepsinin esas amacının ne olduğu ikinci gelen vahiyle ortaya çıkıyor. Efendimize 'Oku' emri geldikten sonra Kabe'nin yanındaki evine giderek Hazreti Hatice'ye 'Ört beni ya Hatice!' dedi.
Hazreti Hatice üzerini örttü ve o anda ikinci ayet geldi: 'Ey örtüye bürünen kalk, aydınlat, kalk uyar, uyarıcılık yap.' Allah Resulü kalktı ve 23 sene boyunca hep okumakla öğretmekle ilim ve irfanla bilgi ve hikmetle iştigal ederek görevini yerine getirdi."Erbaş, Çamlıca Camisi'nin, kitap, ilim, eğitim yönüyle sahabelerin eğitim gördüğü Mescid - i Nebevi'nin içerisinde yer alan Suffe'nin devamı niteliğinde olduğunu kaydetti.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise kitap fuarında insanların, Kur'an'ın anlatıldığı kitaplarla buluşacağını bildirdi. Yılmaz, "Gönül dünyaları, zihin dünyaları aydınlanacak ve geleceğe Türkiye'nin daha aydınlık olacağı ümidiyle bakacağız. Allah bizi, milletimizi okuyan, okuduğunu da anlayan, anladığını yaşayan ve uygulayanlardan kılsın. Çünkü ilim amel içindir. Okumak anlamak içindir, anlamak da yaşamak ve başkalarıyla paylaşmak içindir." diye konuştu.
Fuarın açılış törenine, Tataristan Başmüftüsü Kamil Samigullin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.
Açılışın ardından davetliler, caminin iç avlusunda kurulan stantları gezdi.
Ayetler Açılış Töreni Bild Kitap Fuarı Vahiy 

15 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlandı