28 Şubat Mağduru Öğrenciler 15 Yıl Önce Giremedikleri Okulun Önünde Eylem Yaptı

Bursa ' da başörtülü öğrenciler, 28 Şubat ' ın 15. yıl dönümünü, içeri alınmadıkları okulun önünde yaptıkları eylemle protesto etti. Karagöz ve Tuzsuz Deli Bekir ' in de dönemin başörtü yasağını esprili bir dille eleştirdiği eyleme Türk bayrakları ve pankartlarla gelen öğrenciler, 28 Şubat sanıklarının tutuksuz yargılanmasına anlam veremediklerini belirterek, bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
28 Şubat İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi İmam Hatip 


Bursa ' daki 28 Şubat Platformu üyeleri, 15 yıl önce içeri alınmadıkları İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplandı. Ellerinde pankartlar ve Türk bayrağı taşıyan öğrencilerin eylemine öğretmen velileri ve platform üyeleri de destek verdi. Karagöz ve Tuzsuz Deli Bekir ' in de dönemin başörtü yasağını esprili bir dille eleştirdiği gösteri alkışlarla başladı. 15 yıl önce kendilerine uygulanan başörtüsü yasağının tam bugün başladığını anlatan 28 Şubat mağduru öğrencilerden Sinem Bilik, yaşadığı o zorlu günleri anlattı. O dönemde orta birinci sınıfta okuduğunu ve 15 yıl önce bugün, okula alınmadığını belirten Bilik, “Başta birçok kişi bize destek verdi. Gün geçtikçe bu destek azaldı. Önce başörtülü öğretmenlerimizin işine son verildi. Ardından bize disiplin cezaları ve sonunda tasdikname ile okuldan attılar. Kazanarak girdiğimiz okulumuza devam edemedik. Ben ve benim gibi mağdur arkadaşlarımız okulu dışarıdan bitirmek zorunda kaldı. İnşallah bundan sonra kimse bizim bu yaşadıklarımızı yaşamaz” diye konuştu.

Amaçlarının 28 Şubat ile ilgili Ankara ' daki yargılamayı konuşmak olmadığını kaydeden Emine Hocaoğulları ise, Bursa ' daki sürecinin sorumlularını unutmadıklarını ifade etti. O dönemde milli değerlere açıkça ve acımasızca bir saldırı yapıldığını ifade eden Hocaoğulları, “Bu en tabii insan hakkının ihlaliydi. Türkiye ' yi Suriye ' leştirmek isteyenlerin silahla bunu uygulamaya koyduklarının göstergesiydi. Okullarımızın önünde bize copla oruç açtıranlardan, onlara talimat verenlerden ve zulme sessiz kalanlardan Allah mutlaka hesap soracaktır. Ama biz onların bu dünyada da vermeleri gereken hesapları olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Süreci protesto için haftaya da Yeşil İmam Hatip Lisesi ' nde toplanacaklarını kaydeden platform üyeleri, 28 Şubat ' ın Bursa ayağı sorumluları ile ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

17 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı