23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı Gökyüzünde Kutladı

Antalya ' nın Alanya ilçesinde sünnet olmak için yamaç paraşütü ile uçmayı şart koşan iki kardeş, yamaç paraşütü eğitmeni olan babaları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nı gökyüzünde kutladı. Yaklaşık 700 metre yükseklikteki Yassıtepe pistinden ellerinde Türk bayrakları ile yamaç paraşütü yapan çocuklar bir süre gökyüzünde uçtuktan sonra sorunsuz şekilde Kleopatra Plajı'na indi.
Yamaç Paraşütü Alanya Kleopatra Plaji Çocuk Bayramı Ulusal Egemenlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 


GÖKYÜZÜNDE BAYRAM KUTLADILAR

Alanya ' da Yamaç Paraşütü Eğitmeni Hasan Karateke, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nda üç çocuğunu Türk bayraklarıyla uçurdu. 11 yaşındaki Harun Karateke ile 5 yaşındaki Faruk Karateke ' nin sünnet olmak için yamaç paraşütü ile uçma şartını yerine getiren baba Karateke, aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nı da bu şekilde kutladıklarını söyledi.

ABLALARI DA BİRLİKTE UÇTU

Baba Karateke, ortağı Ergün Ulu ile birlikte Harun ve Faruk ' a yamaç paraşütü yaptırırken, kızı 12 yaşındaki Seray Karateke ' yi de unutmadı. Seray da kardeşlerine destek vermek için onlarla birlikte uçtu.

SÜNNET KIYAFETLERİYLE GÖKYÜZÜNDE

Çocuklarının sünnet olmak için paraşütle uçmayı şart koştuğunu belirten Hasan Karateke, ' Çocuklar ' Paraşüte bindirmezsen sünnet olmayız ' dediler. Sünnetlerini oldular ve sonra da sünnet kıyafetleri ile paraşütle uçtuk. Çocuklar için özellikle uçuşu 23 Nisan tarihine ayarladık. Çok keyif aldılar. Artık sünnet konvoyları sadece yerde değil havada da olabileceğini gösterdik ' dedi.

HİÇ KORKMADIM

Paraşüte bindirilmezse sünnet olmayacağını daha önce söyleyen 11 yaşındaki Harun Karateke ' Sünnet olup paraşüte bindiğim için çok mutluyum. Uçarken hiç korkmadım tehlikesi yok ' dedi.

KUŞ GİBİ HİSSETTİM

Babası ve kardeşleri ile birlikte yamaç paraşütü yapan 5 yaşındaki Faruk Karateke ise kendini kuş gibi hissettiğini söyledi.

HEP İSTEMİŞTİM

Kardeşleri ile birlikte yamaç paraşütü yapan 12 yaşındaki Seray Karateke de ' Hep çok istemiştim. Şimdi uçtum. Çok güzeldi. Hiç korkmadım ' dedi.
24 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı